zaterdag 9 juli 2016

Caravanzwijmel

Naar aanleiding van de keus van Marja van vorige week, dook ik in mijn begin jaren 80 muziekgeheugen. Nou ja...mijn uitgaansmuziekgeheugen dan.

Romantische ballads, slowdancen in een werfkelder in Utrecht en je aantrekkelijk voelen. Want begeerd (door foute mannen weliswaar, maar ach...je bent je jong en je weet nog niks haha). Lijkt me heerlijk om weer heel even je zo te voelen, dat je er toe doet.
En natuurlijk ook omdat deze week her en der vakanties beginnen, de meeste collega's van mij zelfs van dat tientje per uur (en met partner die een baan heeft) een paar weken onbetaald toch op vakantie gaan, sommigen zelfs 3 weken lang, met de sleurhut, ook naar het buitenland. Zo kwam ik op bovenstaande zwijmel.

En her en der in de straat mensen hun caravan zien wassen en volstoppen met een mud aardappels en 25 potten pindakaas. Maar goed: zij gaan en kunnen tenminste nog lekker met vakantie, dus niet te zurig (anders krijg ik dat weer als commentaar). Creeer je eigen vakantiegevoel dus.

Het is bewolkt, maar wel droog dus geniet ik zo direct maar van een heerlijk kopje koffie buiten op mijn eigen terras. En zo direct kan ik gewoon de witte was lekker buiten laten drogen. Kost niks.

Van de schoonmoeder van mijn dochter had ik een overvolle schaal zelfgebakken Marokkaanse koekjes meegekregen voor het Suikerfeest, maar die heb ik maar op mijn werk uitgedeeld, want niet zo gezond (maar wel heeel lekker) voor mijn diabetes. Dus gewoon een kopje koffie met tevredenheid zo direct. Kijk naar je tuin, alles bloeit, zonder een enkele nieuwe geranium of weet ik veel tijdelijke plant.

En met een blik op kijken wat er allemaal nog wel mogelijk is. En weer doorgaan met solliciteren. En oh ja, proberen te ontspannen en wat meer te lachen. Niet weer in allerlei oude valkuilen rollen.
Al is dat rete-moeilijk als de weg alsmaar afdaalt richting valkuil.


13 opmerkingen:

 1. Ja, kijken naar wat je wel hebt is een betere tactiek. ;) Er zijn nog zoveel mensen in de wereld die het veel slechter hebben tenslotte. En de zon schijnt, zou het dan toch zomer worden? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja, dit is ook een heerlijke zwijmel. Dank.
  Ga door met solliciteren, hoor. Ik gun je van harte een geweldige baan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. .......we weten het allemaal wel.... maar juist dat weten (en beseffen) is onze grootste valkuil...

  Al hoe vaak men je ook aanraadt je verstand te volgen, het is altijd veel beter naar je hart (onderbuikgevoel) te luisteren en proberen jezelf op de 1e plaats te zetten ipv alles en iedereen om je heen..

  maar ja het weten en het doen zijn 2 tegenstellingen he

  liefs en fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een echte zwijmelaar, ik was hem alweer vergeten.
  Ik moest gisteravond aan je denken, we moesten naar een feestje in Heemskerk en kwamen langs het circus waar je over schreef ;-)
  Ik duim voor je voor voorspoed en een nieuwe baan! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Isley, dan denk ik meteen aan de brothers. Dit zijn een paar mensen uit die groep. Lekkere zwijmel, ze zijn wel eens ruiger bezig geweest, als Isley Brothers, maar ook dat kan leuk zijn.
  Succes met solliciteren, en met genieten van wat er is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een lekkere zwijmel. Geniet maar van een fijne zomer. Gooi die valkuil dicht.Zeker weten dat alle zwijmelaars voor je duimen. Het komt vast allemaal goed.
  Lieve groetjes, Ria
  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat een heerlijke muziek, de Isley Brothers zijn echt favorieten van mij, deze week nog nodige van gehoord in een lijst die ik op had staan, fijne keuze......

  Fijn weekend!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Succes met solliciteren!
  Voor mij is 'someone loves you honey' een zwijmelliedje uit begin jaren tachtig. Vlak nadat ik een relatie had met mijn eerste vriendje die net als de zanger ' Mohamed' heette.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een heerlijke zwijmel, de Caravan Of Love, van Ilsley, Jasper, Isley. De jaren 80 dat de hypotheekrente hoog was. Wel zo'n 13%. We herinneren het ons nog goed 1986 als eind dertigers met twee opgroeiende zoons van 13 en 9 jaar. Met een glimlach kijken we toch wel terug op die tijd. Af en toe op je geld letten was normaal met zulke hoge rente.
  We wensen je suc6 met het solliciteren.
  Groetjes en tot na de zomer. Bij ons lees je wel waarom.
  Nu fijn vakantie vieren in Nederland vanwege kinderen en kleinkinderen. Vooral de kleindochters van 3,5 en 5 maanden zullen we de komende tijd veel zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om deze versie weer eens te horen.. Ooit zwijmelde ik op de versie van The House Marins… Deze heeft iets meer pit...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je zwijmel past bij het weertje van vandaag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. valkuilen, ze zijn er om je sterker te maken:-)
  een heerlijke zwijmel,
  laat maar komen die caravan of love, ik rijd een stukkie mee

  BeantwoordenVerwijderen