zondag 24 juli 2016

La maar gaan Sjaan!

Gisteren en vandaag gewerkt aan het opruimen van donkere gevoelens door te doen alsof ik met vakantie ben, nou ja...aan het lichter maken van die gevoelens, want ze mogen er wel zijn. Niemand is altijd optimist, behalve meneer Ratelband.

Altijd tjakkaaaaa

Dus een lekkere stapel boeken uit de bieb gehaald en even langs de markt gefietst en daarna weer naar huis, onder de parasol (pffff...warm al) een Cafe au (soja)lait en een Spakenburgse croissant. Niet verantwoord, maar geeft wel een vakantiegevoel.

Wilde nog even op de markt in de grote stad kijken naar elastiek voor project voor dochter, dus hoppa, even op de fiets naar de bushalte en in de bus (kost niks extra want werkabonnement, maar dan moet je wel in de juiste bussen stappen, ander gaat het nog van je OV-tegoed af! ) en richting stad. Zag op de fiets nog een appetijtelijke herenkont in een zeer strak, beetje doorzichtige (vast al een oudje) wielrennersbroekje. Altijd goed voor het zomergevoel.

Op de markt ontbraken een aantal kramen en precies ook de kraam met ritsen, knopen, elastiek en dat soort zaken. Nou ja....dan maar weer richting huis. Wel heel druk in de stad, toeristen en alle terrasjes vol.
En ook nog voorgenomen dat ik even bootjes ging kijken bij die rivier waar ik elke dag naar mijn werk langskom en het aantal bootjes per mooie dag groeit.

Ik hoef er zelf geen een te hebben om te genieten. Grappig dat mensen zo relaxed zijn op het water, dat ze zwaaien en dan zwaai ik vrolijk terug. Zal wel te maken hebben dat mensen voor meer dan 70% uit water bestaan.

Zag 2 speelgoed speedbootjes langsvaren, de ene Rob en de andere Bob en in die boten zaten ook een Rob en een Bob. Deden allebei hun best om harder dan de ander te varen. Met hun kaboutermotoren. Ook weer een grijnsmoment.Even dacht ik dat ik ex-man en zoonlief op een terras kip zag eten, maar wist dat zoonlief momenteel aan de andere kant van de wereld zit, dus was ik denk ik zelf nogal kippig. Of te lang in de zon gezeten bij de bootjes. Ik snap ook waardoor ik even een soort van vlaag van ongenoegen voelde. Paps gaat wel met vakantie met gezin en zoonlief hielp daarbij. Maar heeft geen zin om me daarover rot te voelen. Blijf kijken naar mijn eigen dingen. En uit eigen blik. Misgun mensen nou geen geluk en word geen zure ouwe muts! Toevallig weet ik dat het gras daar helemaal niet groener is want tegeltuin.

Ook nog mijn eigen groene gras gemaaid en nog even een uurtje gelachen door op YouYube naar Taxi met Maarten Spanjer te kijken.

In de avond ijs gemaakt van een bak kwark, kost niks extra maar is wel lekker om kwark op een andere manier te eten, met veel minder suiker dan ijs uit de supermarkt.

Ben al blij dat ik dit allemaal hier kan delen, want dat mis ik soms wel; even iemand aanstoten en dan kunnen verzuchten dat het allemaal zo slecht nog niet is.  Of even een aai over je bol. Of nog liever een ander lichaamsdeel. Is toch anders als je ook dat zelf doet. Het verrassingselement is geheel weg.
7 opmerkingen:

 1. Leuk dat je oog hebt voor macho bootjes en fietsbroekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gooi het er maar uit hoor Cellie!
  Ik geef je een virtuele knuffel xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leven is echt leuk, maar je moet het zien😉

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eigenlijk houden we onszelf voor de gek, maar mij bevalt dat uitstekend. Ik noem het: genieten op de vierkante meter. Dat is een Kunst met een hoofdletter K (-:
  Mooie combinatie: fietsen en boeken lezen van de bieb. Ik wens je een lange, mooie zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mag ik vragen: Hoe maak je van kwark ijs?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. een bak magere kwark, wat citroensap, een pakje (supergoedkope)slagroom voor het romige mondgevoel, een lepel zelfgemaakte jam erdoor heen (of wat ik aan smaakmaker in huis heb en in de ijsmachine. Ik heb er eentje (al jaaaaaaren) van Philips met een inzetbak die je in de vriezer zet en die koud wordt. Wel af en toe even over de bodem roeren om vastvriezen te voorkomen. Je ziet aan de structuur of het goed is. Nou ja..ik dan.

   Half uurtje draaien en heerlijk ijs. Het is inderdaad wel zo dat de rest die ik in een bak invries, keihard wordt. Er zitten geen zachthouders in zoals ijs uit de winkel, dus geduld als je de volgende dag een portie ijs wil. Even laten ontdooien en dan staafmixeren voor algehele zachtheid.

   Verwijderen
 6. Fijn bedankt! Misschien toch ook eens een ijsmachine aanschaffen:) lijkt me wel handig, ook omdat ik geen suiker mag en dus op alternatieven aangewezen ben. Nogmaals bedankt voor het recept!

  BeantwoordenVerwijderen