zondag 31 juli 2016

I'm blue-ish of grijs

Gisteren een tas met spullen naar de Kringloop gebracht die al een tijdje in de voorraadkast lag. Totdat hij vol zat. Maar ja....weg is maar weg. En dat stimuleert weer tot nog beter kijken of er zaken zijn waar ik iemand anders blij mee kan maken.

Mijn baas, die van die Ferrari, is verleden maand verhuisd. Vertelde zijn partner dat ze heel veel spullen via Marktplaats konden verkopen. Dacht ik heel even...tsja...weggeven is iets wat natuurlijk niet zo in hun natuur zit. Geld verdienen wel. Dat zal ook wel de reden zijn dat ik nooit een materieel rijk mens zal worden. Of ik ben er te simpel voor of te onberekenend. Of gewoon te lui. Ik denk vooral dat laatste eerlijk gezegd.

Daarna nog even kijken - ik kon mezelf niet langer bedwingen hahah - in een babyspullenwinkel. Gelukkig wel met Sale, maar ooooooooooh...wat schattig, leuk en vooral overbodig allemaal. En wat zijn babykleren uitermate truttig geworden. Of blauw. Of roze. Meer smaken zijn er bijna niet.

Niet gezellige felle kleurtjes, maar allemaal poezelig en snoezelig. Of nog erger...een babykinderwagen met glitters!! Echt! En opeens hebben moeders heule GROOOOOOOOOTE babytassen nodig.

Deed me denken aan een scene uit Absolutely Fabulous, waarin een voorheen supertrendy stel - alles minimalistisch en wit, nu de auto uit rolde met Grote tassen voor baby, alles voor baby en alleen maar over baby kunnen praten...uiteraard in hysterische Ab Fab stijl.
Gelukkig vond ik nog een stoer gestreept grijs/wit ieniemienie truitje. Met lange mouwtjes, want kleinkind wordt ergens in de winter geboren.

Daarna bij een winkel naar binnen gestapt om even te kijken naar het assortiment. Veranderd van naam, hetzelfde assortiment gelukkig en daar kon ik 2 zakken gezonde zaden kopen voor de prijs van 1. Ook daar heel veel verwenzaken. Theetjes, cremetjes....maar ja...laat ik het maar bij lijnzaad houden. Gezond door de havermout. En voor het budget.

Daarna nog maar even door het bos gefietst, als een Bor de Wolf alleeeeeenig. Het was niet koud, maar geen zon te zien en toch was het heerlijk om 2 jongetjes met hun surfplank simpelweg te zien genieten van het meertje in het bos. Of een hond die lekker door het water sprong. Wat zou ik graag lekker willen zwemmen. Onbezorgd. Onbevreesd. Onbesuisd. Onbekeken. Onbedekt.

Vanochtend was het hier loodgrijs de lucht. Loodgrijs, tin-grijs...grijs grijs meer dan 50 tinten grijs. Nu breekt de lucht een beetje open. Goed voor de was. En voor mijn humeur. Toch vreemd dat mijn humeur beter wordt naarmate de lucht blauwer is.  Minder blues met blauw.

Ondertussen vanmiddag van binnen naar buiten en toen ik binnen was zag ik Max Verstappen no. 3 worden in de GP Duitsland. Goede prestatie op zijn supersofts.

En de zon brak een beetje door eind van de middag. Ook fijn.

Hoppa de was weer gratis gedroogd, kan allemaal weer in de kast en nog even een rondje fietsen. Wat me trouwens vandaag helemaal opviel; hele kuddes mensen (nou vooruit bijna iedereen) lopen met zijn/haar smartphone in de hand door het bos te banjeren, zien niets, behalve t schermpje en zijn kennelijk op zoek naar Pokemon figuren. Zo kom je wel buiten, maar of je ervan geniet is vers II.

Het ziet er wel apart uit vind ik.

En dan is de zondag alweer bijna voorbij.

Morgen kan ik weer volop praten. De hele dag hetzelfde.
4 opmerkingen:

 1. Deze zondag is een mooie dag geworden voor je..
  En die Pokémonjagers, ja grappig vind ik het. Laat ze maar lekker wandelen zolang er geen ongelukken gebeuren. En ze genieten van hun spel en zijn tegelijkertijd buiten, handig toch?
  Werkze weer de komende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, dat zwemmen, dat mis ik ook zo!
  Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zag vandaag een stel, man en vrouw, aan de waterkant zitten. Mevrouw met sjaal zat met haar rug krom, richting haar smartphone te kijken. Ik begon spontaan te zingen 'Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy, enz,'. Ze keken onverstoord in de verte, terwijl ik verder voer, Volgend weekend vaart het varend corso op hetzelfde stuk. Met bloemen, groente en fruit en veel muziek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt je weekend nuttig besteed!
  Ik maak altijd veel foto's tijdens het wandelen, gewoon van mooie bloemetjes enzo, misschien denken mensen dan ook wel dat ik Pokemon aan het jagen ben haha

  BeantwoordenVerwijderen