zaterdag 23 juli 2016

honderden sollicitaties verder zwijmel

Leek me wel een passende tekst, alhoewel als ik dit als retour stuur op alweer een afwijzing, denk ik niet dat de sollicitatiecommissie opeens zegt: Uitnodigen die dame!Ik vond 'm wel passend al werk ik dan niet als a waitress in a cocktail bar.

Verder met alles wat er in de wereld weer gaande is, schaam ik me over mijn ego-post en ook weer niet. Want ik ga niet uit frustratie naar een winkelcentrum en daar mensen afknallen. Ik reken alleen met mijzelf af en niet op een goede manier, maar betrek er geen anderen bij.

Wat ook niet waar is, want hoe leuk ben ik als moeder, zus, vriendin met dit zielige zeikgedrag.

Uiteindelijk bepaal ik zelf hoe ik me voel, hoe ellendig soms dingen lijken. Blijf me elke dag afvragen of dat echt zo is, of dat ik denk dat het zo is.
Ik kan elke dag weer kiezen of ik erom lach, mezelf weer opbeur en blijf kijken naar de dingen die allemaal wel goed zijn of de gordijnen dichtlaat en in mijn isolement blijf zitten en - net als toen ik kind was - niet lief genoeg.

Gisteren op mijn werk een fijne dag. Niet door het werk, maar door de collega's, waarmee ik grappen kon delen en delen hoe onbeschoft wij aan de telefoon worden afgesnauwd. En aftellen naar de klok en naar het weekend. Dat maakte de dag licht en luchtig ook al had ik geen concrete weekendplannen. En toen ik las over Munchen gisterenavond kreeg ik ze ook niet echt.

Maar toch!

Dus vandaag lekker douchen, de was in de wasmachine (geweldige uitvinding) en zo even naar de bieb wat nieuwe voorraad leesvoer halen. De zon schijnt alweer achter de wolken!
Ik ben de enige die mijzelf dit gevoel kan geven - dat ik ertoe doe - dus laat ik daar vandaag dan maar direct mee beginnen.
Mijn huis staat er nog, de huur is betaald, er zijn geen achterstanden en elke dag heb ik nog voldoende te eten.
8 opmerkingen:

 1. Ik zou het gewoon naar ze sturen, hoor. Maling aan hebben.
  Geniet van je weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sluit me aan bij Marja ;-)

  Als ik zo je verhaal lees herken ik er veel in, heel veel zelfs.
  Zelf vond (vind ik nog steeds) het moeilijkste aan alles de juiste balans vinden tussen wat ik voel.... het mooie maar ook het mindermooi hebben beiden evenveel bestaansrecht, we willen nog wel eens het laatste onderdrukken en juist daardoor blijft het ons dan (extra) belasten... Wat ik mooi vind is dat je je in ieder geval al wel bewust bent van je gedachten en nadenkt over hun waarde en waarheidsgehalte, dat is al een hele stap voorwaarts hoor!

  Ik wens je een heel fijn weekend toe, geniet van je leesvoer en het weer.... en ja ach die 'snauwende klanten', die hebben een probleem, laat hun probleem niet het jouwe zijn (worden).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu maar genieten van een heel fijn weekend met veel zon, niet al te heet, met een boek op balkon of teras of languit liggend in het gras:-)
  Klanten zijn er in alle varianten er zullen vast ook wel vriendelijke bij zijn.
  groetje, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach wat is goed , wat is slecht....is maar net zoals jij zelf al beschrijft welke invulling je het geeft, denk dat het voor veel mensen herkenbaar is.....zie het niet zozeer als zeuren, afvragen misschien beter op zijn plaats...

  Fijn weekend!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet van je boeken, waan je in een andere wereld, en zoals jezelf zegt, je hebt te eten. Een dak boven je hoofd want de huur is betaald.. Tel je zegeningen meid, al valt dat niet altijd mee! Sterkte en ik hoop op een zonnige dag morgen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je toch een geweldig schrijftalent. En je hebt gelijk, je moet jezelf opbeuren, een trap onder de kont!
  Joh, ik zit hier echt(!) elke ochtend (365 dagen per jaar) te sippen met mijn 1e kopje kof en mijn 1e peuk.
  Beren op de weg. Hoe ga ik ooit nog boodschappen doen als ik oud ben? Weet ik mijn wachtwoord nog wel? Weet ik nog wel wat een wachtwoord is? En ik kan nog wel ff wat meer opnoemen, want dit waren nog maar 3 beren, haha.
  Heee soulmate, dank je wel voor je super blog! Ik kijk elke avond eerst ff bij jou en dan moet ik weer zo keihard om je lachen.
  Je bent een spiegel voor mij!
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference."
  Ik vroeg me af of ik dit nummer kende, maar dus wel! Klinkt goed!
  Gewoon opsturen, misschien geeft dat net die "twist" die ze nodig hebben om op hun besluit terug te komen, of om de volgende sollicitant anders te benaderen: dan heb je ook iets positiefs bewerkstelligd... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oef ik zou je werk dus niet kunnen doen ongetwijfeld veeg ik ze met een paar volzinnen onderuit...wel een heerlijk nummer!

  BeantwoordenVerwijderen