dinsdag 12 juli 2016

Een broekje in de branding

Nou ja, broekje.. broek dan. En meer in de versletenheid.

Haalde mijn jeans van het wasrek (heb er twee, broeken dan, oh ja...wasrekken ook, eentje op zolder voor de lakens en eentje aan de deur van een slaapkamer) en zag dat de naad aan de achterkant geheel versleten is.  Niet zo veel meer aan te doen, want met mijn nogal uitbundige billen staat daar veel spanning op en weer even aan elkaar naaien, die naad, gaat 'm niet worden. En een lapje erop ook niet, want juist van de week bekeek ik die billen in de spiegel en vond ze wel dik, maar ook mooi. Want niet hangend of plat. Dus die zijn een mooi broekkie waard. Je moet je mooie punten benadrukken zeggen ze altijd toch? Heb ik er wel 4 hahah!!

Nou heb ik deze broek al zeker 3 jaar en draag 'm dus ook al zo lang, bijna iedere week. Afgewisseld met die andere. Dus ene broek in de was, andere aan.

Dus bedacht ik dat ik niet eens HOEF te gaan miepen. Ze hebben het lang uitgehouden en dus ga ik maar kijken naar een vervangend exemplaar. Jammer genoeg passen de jeans die op zolder in de voorraadkast hangen van de afvalrace, nog niet. De buik is nog te groot om erin te passen. De benen zijn wel goed, maar ja...dat komt van al dat lopen natuurlijk. Rits kan nog niet dicht. Als ik dus de afschrijvingstermijn bekijk van deze jeans dan is dat een laag bedrag per dag. En daarom dus: niet zeuren, shit happens en gelukkig heb ik geen dure merkjeans nodig. Of denk dat ik daar recht op heb. De timing is meestal niet goed, maar gelukkig komt vrijdag het salaris weer.

De reden dat ik alleen maar Jeans draag is dat ik dit bedrijf niet meer waard vind dan dit soort kleding. Geen nette broeken of leuke jurkjes of schoenen met hakjes. Jeans, shirt en sneakers en in de winter een vest erover.  En omdat ik elke dag naar de bushalte loop en soms nog wat verder, wil ik goed kunnen lopen en dat gaat beter op sneakers. Gekregen van zoonlief uit de USA, dus goh...valt er er eigenlijk nog wel wat te miepen.

Nou ja...vooruit..zag net wat gaatjes in een zwart T-shirt wat ik ook al 2 jaar onafgebroken draag. Dus die moet binnenkort ook vervangen worden. Want kapotte kleding oogt armoedig en dat ben ik qua financieel plaatje misschien nu wel, maar niet in het hoofd. Rijk van geest. Je hebt er niks aan, maar het scheelt een hoop.Dus straks die andere jeans maar in de was en hopen dat hij morgen droog is. Maar eerst een eind lopen. Met man met hond.
19 opmerkingen:

 1. Wat voor maatje ;-) heb je? Ik heb hier allerlei maten liggen en zelf draag ik maat 54. Dus 50/52 etc. Kan misschien wat opsturen en ja ik heb dus ook broeken liggen, die nog nieuw zijn als in nooit gedragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mag ik vragen waarom jij broeken hebt liggen die je nog nooit gedragen hebt? En waarom je die niet weg doet?
   Mocht het kleinere maten zijn als waar je inpast is het toch jezelf alleen maar pijnigen door de kleine maten in je kast te laten liggen.

   Verwijderen
  2. Te klein gekocht en te laat aangepast daardoor niet meer te ruilen. Gekregen en te klein en hopen dat ze t.z.t toch nog gaan passen:-D

   Verwijderen
  3. Wat een lief aanbod, maar is al geregeld. Herkenbaar hoor die meerdere maten :)

   Verwijderen
 2. Wat voor maatje ;-) heb je? Ik heb hier allerlei maten liggen en zelf draag ik maat 54. Dus 50/52 etc. Kan misschien wat opsturen en ja ik heb dus ook broeken liggen, die nog nieuw zijn als in nooit gedragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, die is inderdaad aan vervanging toe. Zeeman is niet duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet je zeker dat je de broek niet kan repareren? Bij de naad is het toch juist gemakkelijk en goed te doen.
  Ik repareer alles, of ik loop ook gerust met een gat in mijn t'shirt rond als ik geen tijd en/of geen zin heb om het te repareren. Het interesseert mij niets wat andere daar van vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk eens naar het plaatje zou ik zeggen. En neen, gaten in mijn kleding is misschien nu heel trendy, maar niet voor mij.

   Verwijderen
 5. Kleding hoeft niet duur te zijn, maar wel heel.. daar heb ik vroeger echt wel geleerd..
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik ook. Gaten en vlekken geeft een armoedige look. Niet mijn stijl.

   Verwijderen
 6. Kijk uit! Geef je billen niet te veel aandacht!! Dan groeien ze!1 :) :)

  En weet je wat ik voor broek ik soms nog draag?? Die van je dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kim Kardashian zou er blij mee zijn :)
   Ja, leuk he...die kledingruil

   Verwijderen
 7. O ja, dat is niet meer te repareren zo te zien.
  Gelukkig heb je nog een andere.
  Tegenwoordig lijkt het wel of het altijd uitverkoop is dus misschien kun je snel een broek scoren voor weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik begrijp dat het al geregeld is, maar kijk anders eens bij de kringloop. Ik heb al in geen jaren nieuwe broeken gekocht. Vorige week kocht ik nog een geweldige witte linnen broek, zo goed als nieuw, voor vier euro. Bij ons is er een Noppes, die heeft veel keus, vooral in iets grotere maten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik begrijp dat het al geregeld is, maar kijk anders eens bij de kringloop. Ik heb al in geen jaren nieuwe broeken gekocht. Vorige week kocht ik nog een geweldige witte linnen broek, zo goed als nieuw, voor vier euro. Bij ons is er een Noppes, die heeft veel keus, vooral in iets grotere maten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn kleding komt voor 90% uit de kringloop en ik heb erg veel gevonden in de loop de jaren. Maar als je weinig hebt kan het lang duren voor je een goeie in jouw maat, kleur, materiaal te vinden die ook nog eens lekker zit.

  En het is vaak lastig zoeken omdat het bijna nooit op maat opgehangen

  Mijn truc om een passende trui of t-shirt te vinden is een die je al hebt en precies goed zit als maat te nemen door je onderarmen erin te steken en dat als ongever maat aan te houden dan kom je een heel eind, meten kan natuurlijk ook en een rolmaatje heb ik altijd bij me.

  Gisteren met dochter heel vel gevonden, ik pluk ze zo uit te rekken die ze leuk vind en we hebben beiden heel veel gepast, in totaal rok en shirt voor mij en 6 voor dochter . Ze had ook nog hempjes nodig en die vond ik later in een andere kringloop in 3 kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is een flinke scheur! Die krijgt zelfs de beste coupeuse niet meer recht gebreid. Dat gaat je geld kosten (-: Ik heb drie spijkerbroeken. Ik heb een hekel om ze te kopen want dat is echt een slijtageslag. De meeste spijkerbroeken zijn te kort voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen