dinsdag 20 september 2016

Daten als je in de 70 bent

Een dame die ik ken heeft een vriend. Althans, ze noemt dat zelf zo. Vriend noemt haar zijn vriendin. Hij heeft er meerdere. Daar had vriendin al moeten gaan nadenken over ZIJN invulling van het begrip vriendin. Ik bekeek dit toch altijd wat anders en man met de hond vroeg me ook al "hebben ze sex gehad?".

Ze doen dus veel samen, bioscoop, theater, en vooral veel  uitjes, wandelen, naar een tentoonstelling of een muziekvoorstelling of hij kookt voor haar of zij voor hem (nou....speciaal voor hem...deze dame is geen keukenprinses; er worden gewoon porties voor 2 personen gemaakt in plaats van voor 1 persoon. Geen liflafjes en misschien als uitschieter een bakje zelfgemaakte appelmoes). Geen lekker wijntje bij het eten of een heerlijk dessert. Of een mooie gedekte tafel. Zo zit zij niet in elkaar.

Het zijn dus vooral allerlei uitjes die ze samen doen, ze delen gezamenlijke vrienden, kerken in dezelfde kerk maar delen geen lichaamssappen zeg maar.

Het zou zo een komische serie kunnen zijn. Hij zit helemaal rechts van de kerkbank, maar schuift iedere week steeds dichter naar haar toe. Tot ze naast elkaar zitten. En uit de kerk een kopje koffie bij elkaar drinken. En in de kerk het opvalt. Erover gepraat wordt.

Hij stuurde haar berichtjes vanuit zijn vakantie-adres en vriendin zag dit als een teken dat er vooruitgang zat in de relatie. Want de berichten waren heeeel lang. (Ze is niet veel gewend met haar Nokiaatje).

Ook gingen ze samen naar verjaardagen van gezamenlijke kennissen, als een soort setje (vond zij vooral).

Maar helaas voor vriendin....kwam er een andere vrouw in beeld, een beetje een type vrouw zoals de wilde zus van Hyacint Bucket, die volgens deze vriendin het met iedere man aanlegde die ze tegenkwam in de kerk (nymfomaan??) en tsja...deze vrouw is iets fitter dan de vriendin en kon wel 2 uur fietsen in plaats van het halve uurtje wat vriendin nog volhoudt (geen electrische fiets helaas), maar tsjeee....vriendin, je bent ver in de zeventig. Een vogelnestje of een ingewikkelde positie uit de Kamasutra zie ik je ook niet meer zo snel doen met twee nieuwe knieeen.


Afbeeldingsresultaat voor sister of hyacinth bucket

Dus ging hij opeens veel met mevrouw Nymfo fietsen. En we weten allemaal wat er van fietsen komt....nu wil hij graag met die dame trouwen, want oh oh oh hij is verliefd. Allemaal binnen 3 maanden. Kan best zijn dat hij ook denkt...wie weet hoe lang ik nog heb en binnen is binnen?

Of dat Mevrouw Nymfo denkt...ha fijn; een man met een groot huis en een leeg bed. Drie keer pijpen en hij is van mij.

Tsja...wat kan je daar nou van zeggen. Dat een relatie toch ook lichamelijkheid inhoudt en dat dit meer is dan een braaf kusje op de mond (zonder tong). Dat die vriendin goed had moeten luisteren toen vriend zei dat hij niet verliefd was op haar. Dat hij dit dus als een vriendschap zag; geen relatie.

Dat zij lief gedrag van hem vertaalde als verliefd gedrag. Maar lieve vriendin is in het geheel geen lieve mannen gewend. Helemaal geen andere mannen sinds haar echtgenoot, die in het geheel niet liefdevol was maar wel lichamelijk, overleden is.

Dat vriendin niet in haar aloude valkuil had moeten trappen dat ze hem nog wel kon veranderen. Dat hij wel ging inzien dat haar liefde voor hem zo oprecht was, dat ze nog lang en gelukkig leefden. Dat zijn niet-verliefd zijn geen bezwaar was omdat zij het wel voor twee was.

Zeventig plus en liefdesverdriet - wie had dat gedacht?11 opmerkingen:

 1. Wat had je gedronken toen je dit schreef? Hoe triest ook en hoe empathisch ik ook ben, ik moest vreselijk lachen...sorry.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, die opmerking van Luz (-: Tja, leven stopt niet bij zeventig dus ook de problemen niet.
  Van tevoren wist ze dat hij aan één vrouw niet genoeg had maar ging ze er voor het gemak van uit, dat zij daar wel verandering in zou brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In veel kerken is de bejegening nog afgestemd op het huwelijk en het gezin. Alleenstaanden vallen dan op. En zoeken elkaars gezelschap, totdat ze vanzelf als een stelletje worden gezien en de geruchtenmachine gaat draaien. Totdat het dus anders gaat.

  Mijn tante ontmoette haar nieuwe partner in de kerk, beide waren ze weduwe en weduwnaar. Ze zaten allebei in de 'schoonmaakcommissie'. Mijn tante kwam uit een wat minder goed huwelijk vandaan en trof dus een lieve weduwnaar. Zij had geen kinderen, hij vijf en al meerdere kleinkinderen. Zij was zeker 70, hij iets jonger. Ik denk dat als zij ook kinderen had gehad het een stuk moeilijker was geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb medelijden met haar. Ook al is ze te naïef voor woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop dat Nymf gauw een andere man tegenkomt met meer pit. Alhoewel de vriendschap met mevrouw netjes nooit meer iets wordt ..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hup naar de kerk jij, waar wacht je op, daar gebeurt het allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och hemel, wat sneu..maar verdriet erom hebben kan wel degelijk hoor.
  Hoop dat ze iemand vindt die wel bij haar past..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sneu voor die vriendin, maar idd ook wel heel naïef. Als iemand zegt niet verliefd op je te zijn en iets te zien als vriendschap, kun je daar maar beter naar luisteren. Dan komt de klap ook niet zo hard aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Huh? En dit schrijf je over een 'vriendin'? Die werkelijk verdriet heeft? Vind ik ongepast en niet aardig.
  Vrgr,
  Carolina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben natuurlijk in wezen ook een heel onaardige vrouw; dat zie je goed.

   Verwijderen