dinsdag 6 september 2016

Klikspaan Boterspaan!

In ieder bedrijf zit er wel minimaal een. De favoriet van de baas. Die door allerlei zaken door te vertellen aan de baas, denkt een wit voetje te halen. En dit ook heeft, want hij krijgt alle leuke opdrachten, ook al heeft hij niet de capaciteiten. En dit bespioneren zo niet subtiel uitvoert dat ik er hartelijk om kan lachen. En hoe eenvoudig is het, als je wil dat je baas wat te weten komt, om dit via deze klikspaan te spelen. Dan heb je bijna dubbel plezier.  

a. omdat die rol bevestigd wordt daardoor;
b. omdat je natuurlijk allerlei NON-nieuws doorspeelt.Afbeeldingsresultaat voor a snitch
Zo werd mij, nadat de snitch eerst op het kantoortje van de baas had gezeten en iemand anders een wurg-studiecontract had ondertekend, heel subtiel gevraagd wanneer ik nou eens examen ging doen. Hahahah.....toen ik mijn NON antwoord had gegeven, moest de snitch 'toevallig' weer even naar het kantoortje.

Sommige mensen ontstijgen het kleuterschoolniveau echt nooit.

Het geeft ook aan dat er in mijn bedrijf helemaal geen solidariteit onder het personeel is, dus iets samen regelen over de arbeidsvoorwaarden is een utopie. Ik heb in het verleden maar al te vaak gehoord dat iedereen achter mij stond en stond ik daar om mijn recht op te eisen, stond ik daar helemaal alleen. Iedereen bibberend achter zijn bureautje, want stel dat ik mijn bonus kwijt raak daardoor. Allemaal volwassen mannen. Die toen ik ontslagen werd uiteindelijk me bang vertelden dat ze maar niet hadden gebeld hoe het ging, want anders zou de baas dit zien.

Dat waren nog eens fijne eenzame tijden. En die voorzie ik nu weer.

Van de week ga ik naar het Juridisch Loket om te laten kijken naar mijn arbeidsovereenkomst en mijn arbeidsomstandigheden. Dat is nog gratis gelukkig.

Vanochtend vroeg al de acceptgiro's ontvangen van de Belastingdienst. Het rare is dat het relatief lagere bedrag van de zorgtoeslag in bedragen van 20 euro mag worden terugbetaald per maand (dat zou nog net kunnen), maar de huurtoeslag is 100 per maand. Werken die 2 toeslag-afdelingen niet samen?

Weer veel om uit te zoeken en op te lossen en om gillend gek van te worden. En toch laat ik dit niet gebeuren; dat gillend gek worden. Het is maar geld. Wat ik niet heb, maar daar verzin ik ook wel weer iets op.

Gelukkig zo eerst een eind lopen. In de natuur. Ook gratis.6 opmerkingen:

 1. Jammer dat soort collega's. Ik denk dat het iets is wat in alle bedrijven voorkomt. Althans is mijn ervaring. Het zegt alleen maar iets over de onzekerheden van die persoon zelf. Gewoon erboven blijven staan, hoe moeilijk dat ook is soms. Fijne wandeling gewenst. Brengt het hoofd vaak rust!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ..dat is overal zo! Daarom verandert er ook zo weinig! Ik blijf jouw teruggave van zorg- en huurtoeslag erg vreemd vinden omdat je maar zo weinig verdient! Mensen die iets meer dan het minimumloon verdienen krijgen ook toeslagen dus waarom jij niet (bovendien krijgen die mensen ook doorbetaalde vakantiedagen en vakantiegeld)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zorgtoeslag en huurtoeslag is voor een alleenstaande heel anders dan voor mensen met een toeslagpartner. Maar ik zou het best even voor je willen doorrekenen, en ik denk ook dat er wel vrijwillgers in je woonplaats zijn die willen helpen kijken. De vakbond wellicht? Weet niet of die ook helpen als je geen lid bent, maar vragen kan geen kwaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Walgelijk zulke lui en wnee helaas is samenwerken om de omstandigheden te verbeteren er niet bij. En nee, die 2 afdelingen bij de Belastingdienst werken niet samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb eens gegoogeld doorbetaling bij ziekte en vakantiedagen en kan zien dat dit rechten zijn. Zou nog kunnen zijn dat contractueel is vastgelegd dat je daar geen recht op hebt, maar denk dat je dit voor een rechter zo kunt winnen. Zeker met onbetaalde plaspauzes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb eens gegoogeld doorbetaling bij ziekte en vakantiedagen en kan zien dat dit rechten zijn. Zou nog kunnen zijn dat contractueel is vastgelegd dat je daar geen recht op hebt, maar denk dat je dit voor een rechter zo kunt winnen. Zeker met onbetaalde plaspauzes.

  BeantwoordenVerwijderen