maandag 22 april 2019

Uitlachen

Medio jaren 70 zag ik dit bij Toppop en hoorde dit tot uit den treuren op de radio. Versta helaas geen Portugees (Het is Kaapverdiaans Portugees), maar vond het zo aanstekelijk. En lekker zomers.


Niks bijzonders gedaan vandaag. Geen meubelboulevard bezocht, geen fietstocht ondernomen, geen tulpenbollenveld gezien; alleen de achtertuin en een boek over Blondy Dolly gelezen van Tomas Ross. En een beetje in de tuin rommelen, maar dat mag geen naam hebben.

Zag uit mijn keukenraam wel allerlei mensen op hun e-bike naar verre oorden verdwijnen. Weinig echt fietsen, meer bromfietsen. Straks ben ik nog de laatste der Mohikanen met mijn ouderwetse terugtraprem fiets. Zou natuurlijk wel een knijper tussen mijn spaken kunnen hangen, voor een e-bike geluidje.

Gisterenavond zag ik een oude aflevering van TopGear op Spike en ik moest zooo enorm lachen. Dat klopte wel bij de oude Nederlandse commercial over Fiat Panda..die hadden ze namelijk tot formaat limo verbouwd. Zo enorm lang. En onhandig. En daar reden ze mee in het centrum van Londen, met al die kleine rot rotondes. Ik vond dat zeer vermakelijk! Met een Fiat Panda lach je iedereen uit inderdaad.

Top Gear: Series 9, Episode 6 – MotoringBox

cc TopGear


Morgen is alles weer 'normaal'...een normale werkweekdag.






8 opmerkingen:

Happy Earl Grey zei

Ik heb vandaag ook heerlijk niks gedaan, hoewel wel lekker gelezen. Fijn zo'n niks-doendag. Groetjes

Anoniem zei

Wat een blij nummer. :)

Lot zei

Waarom maken mensen toch plannen om op zulke bekend drukke dagen de Keukenhof of Kinderdijk te bezoeken? Je weet dan toch dat het te druk is, je in de file terechtkomt en je uiteindelijk weinig ziet door de mensenmassa.
Wij zijn lekker op ons eiland gebleven, winkels zijn er niet open ivm de zondag/maandagrust dus hoef en kan nergens naartoe

Mevrouw W. zei

Wij zijn wezen wandelen en hadden verwacht dat het druk zou zijn, maar dat viel gelukkig reuze mee. Ik denk dat veel mensen naar het strand toe waren.

nicole orriens zei

Ik heb ook nog gewoon een 'echte' fiets. Je ziet het altijd meteen aan het lichaam vind ik of iemand helemaal zelf fietst of met ondersteuning.

Petr@ zei

Ach ja wat een leuk liedje. Niet te verstaan, maar wel heel vrolijk.
Wij zijn ook thuis gebleven, alle wegen hier in de buurt waren overvol, echt niet normaal.
Zo erg is het nog nooit geweest, drie dagen kwam er 's middags niemand de keukenhof nog in, gewoon vol!
Dus lekker genieten in eigen tuin en als je nog weg moet, moet dat op de fiets, electrisch of niet ;-)

Iris Papilio zei

Mijn hemel wat een auto!
En dat nummer is wel lekker ja ;-)

Sylvia zei

Die mannen van Top Gear zijn komisch. Ik heb niets, maar dan ook niets met auto's, maar vind het programma wel heel leuk.