vrijdag 2 augustus 2019

De eerste keer bij hem eten

Zal het nooit vergeten.

Hij helemaal trots dat ik dan bij hem, in zijn kutflat (zijn uitdrukking he..) wilde komen om een hapje te eten. Hij zou voor het avondeten zorgen.

Het viel me op toen ik in de keuken kwam, er geen pannen op het vuur stonden waarin iets te pruttelen stond. Of iets in de oven. Gewoon iets simpels hoor, geen drie sterren menu. Maar ik kwam uit mijn werk, dus dacht dat hij al druk bezig zou zijn. Had net een uurtje in de file gestaan dus was er wel klaar voor.

Toen hij zijn koelkast opentrok viel me op hoe georganiseerd maar ook nog al obsessief netjes het eruit zag. Een voorraad van vooral veel vla en vla en vla. En oh ja. Vla. Geen groenten, geen fruit, geen kaas, geen hartig beleg. Alleen dus die pakken vla. Chocoladevla. En één pak Vanillevla. En 5 repen melkchocolade. De allergoedkoopste.

En een aantal platte pakjes. Die herkende ik niet.

Ping!!!

Kom schat, we kunnen eten. En hij scheurde de Struik-maaltijden open die hij verwarmd had in de magnetron. Niet eens op een bord gedaan, maar zo uit de verpakking op tafel.

Hij begreep niet helemaal goed waarom ik dit niet zo romantisch of zelfs sfeervol vond. Hij at altijd zo. Hij kocht 5 van die maaltijden voor een hele week en op zaterdag kwamen zijn kinderen dan at hij frites en appelmoes met ze en op zondag meestal een gebakken ei. Niets mis mee toch? Dit deed hij al een paar jaar zo, heel goedkoop. Ja, nu moest hij nog één erbij kopen, want die ene at ik nu op. Kwam zijn planning helemaal in de knop. Dat moest ik de hele avond horen.














8 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

en jullie leefden nog lang en gelukkig?

Bertiebo zei

Ik neem aan dat het ook de laatste keer was?

Anoniem zei

En aldus de start van een liefdevolle en gepassioneerde relatie. Gouden vangst! Valt nog mee dat jij niet hoefde te koken ...

Janne zei

OMG! Te gek😱😱 Je hebt hem bij jou uitgenodigd, een heerlijke, zelfgekookte maaltijd voorgezet en meteen een eind gemaakt aan wat-voor-relatie jullie ook hadden!

Lot zei

Die zou waarschijnlijk ziek geworden zijn als je hem een verse groentenrijke maaltijd had voorgezet

Kniepertie zei

Oh, the Rosie project in levende lijve😂

Iris Papilio zei

Whoehahaha... weet je wat ik dacht? Dat het een etentje bij je zoon werd...
Wat een gezelligheid zeg ;-)

Mevrouw W. zei

Ik kan me voorstellen dat een man alleen, zonder kooktalent, kant-en-klaar maaltijden eet. Maar die vla dan??? Ontbijt zeker???

Bleef het bij die ene keer of hebben jullie nog vaker afgesproken?