dinsdag 20 augustus 2019

De kantjes eraf lopen

Had een keertje getimed hoe lang het duurt om 'even' het gras te maaien, aan te harken en dan huphuphup de kantjes te knippen en alles op te ruimen. Binnen 25 minuten, dus ook maaiertje uit de schuur sleppen, alle spullen klaarzetten en alles weer opruimen na afloop etc.


Afbeelding van Zoeycla via Pixabay


Dus wist dat ik echt nog tijd genoeg had om dit 'eventjes' te doen voordat ik naar een afspraak ging. En het loslaten van de gedachte dat het perfect moet, dat maakt dat ik dit binnen die tijd kan. Want natuurlijk kan ik nog de randjes beter knippen, afsteken, weet ik veel. Maar dat hoeft niet. Van mijzelf.

Dat scheelt heel wat stressmomenten. Minder hoeven van mijzelf. De eisen wat lager stellen. Of eigenlijk niks eisen, maar alleen maar zin ergens in hebben. Dat is zo'n verschil. Dat ik tegen mijzelf kan zeggen dat ik zin heb om nog eventjes het gras te maaien. Of er de kantjes af te lopen. Al werkt knippen beter is de ervaring.




6 opmerkingen:

Bertiebo zei

Hahaha, ja dat is ook mijn ervaring

Anoniem zei

Haha, ik heb vroeger veel activiteiten "geklokt", iedereen die ervan wist vond me maar gek. Maar daardoor liep/loop ik me nu nog nooit te haasten. Andere truukje is dingen deels doen. Dus de halve bestekla meenemen in de afwas, de bovenste helft van de koelkast schoonmaken, en later de onderste helft,en een andere dag de andere helft, één lade opruimen, de halve kamer dweilen, enz.

Anoniem zei

Ja, perfect is een waanbeeld, dat veel stress bezorgt, nooit helemaal haalbaar is en niet tijdsbestendig is. Iets gewoon goed genoeg doen doen is veel relaxter.

Sylvia zei

Haha, het is idd wél handig!

Lot zei

Aan schoonmaken krijg ik steeds meer een hekel. Ik kook graag en gasfornuis is regelmatig erg vies en de delen eromheen ook vettig. Wordt zo makkelijk gezegd dat even na de afwas even mee te nemen, maar ik ben dan er vaak te moe voer vooral door pijn aan voeten.
In in de ochtend zijn er weer zoveel andere dingen die gedaan moeten worden.
Loop steeds achter de feiten aan

Iris Papilio zei

Nergens voor nodig dat alles perfect moet zijn, als het voor jou goed genoeg is is het prima!