maandag 19 augustus 2019

Lang, heel lang wachten wordt nu eens positief beloond.

Eindelijk, eindelijk en nogmaals eindelijk en had ik al gezegd eindelijk, ontving ik bericht van mijn afhandelaar van de gemeentelijke belastingen dat mijn verzoek om kwijtschelding van de Gemeentelijke Belastingen is toegekend.

Hoera!
Hoera!!
en
Hoera!!!

 


Kan ik dit bedrag uit mijn budgettering voor dit jaar halen. Want had het bedrag nog laten staan, zolang er niet bekend was of ik wel kwijtschelding zou krijgen. Voor 2020 staat het er weer vrolijk in, want ik weet niet want de toekomst brengt. En mijzelf rijker rekenen is niet slim.

En al helemaal nadat een andere Belastinginner, het Waterschap vond dat ik niet voor kwijtschelding in aanmerking kom. Met dezelfde bedragen, dezelfde stukken, dezelfde inkomsten en hetzelfde 'vermogen'.

Hoe vreemd en krom is dat. Alsof de ene dienst in kilometers telt en de ander in mijlen.

Maar niet zuur doen nu; ik ben er blij mee.

En voel me een Rijk Wijf. Om maar een inspirerende blogger te noemen.



Zit aan mijn eerste kop koffie voor vanochtend. Want eerst mijn rondje Bless the House gedaan. En toch maar wel mijn beddengoed in de was gedaan, kan het lekker buiten droog wapperen. Zie her en der een donkere wolk, maar die waaien over. En ach...kan het niet buiten hangen, dan hang ik het toch binnen? 

Maar niets zo lekker als in de avond (of ochtend als je nachtdienst hebt gehad) in een vers opgemaakt bed te stappen. Een soort luxe gevoel. En daarom strijk ik altijd mijn slopen, gewoon en ik vind het mooi staan en kreukels krijg ik vanzelf wel in mijn wangen, daar heb ik gekreukelde slopen niet extra bij nodig. Mijn dekbedhoes hang ik altijd zo op dat de kreukels er niet eens in komen. En het hoeslaken trekt zich vanzelf uit de kreukels. 

Goh, ben ik vergelijkbaar met een hoeslaken. Nou ja, with a little help from my friends.




6 opmerkingen:

Petra1945 zei

Wat fijn voor je!
En nog iets. Ik vraag me altijd af (niet bij jou speciaal hoor, maar in het algemeen): als ze bij de Horrordienst zo moeilijk doen over een paar honderd teveel - ja ja - aan spaarcentjes, waarom stop je dat dan niet gewoon in contanten in een oude sok? Rente levert het toch niet op.

Anoniem zei

Gefeliciteerd. volgende keer inderdaad zorgen voor nauwelijks saldo op je spaar- en lopende bankrekening dan ben je ze voor, en heb je al dit gedoe niet. En formeel is het geen ontwijking gezien je lage inkomen. Mocht je inkomen stijgen dan betaal je net weer als iedereen die dat verplicht is.

KnutzEls zei

Gefeliciteerd! Dag met een mooi randje.

Bertiebo zei

Fijn!

nicole orriens zei

Gefeliciteerd met de kwijtschelding! Superfijn zeg.

En inderdaad, er gaat niets boven versgewassen lakens!

Iris Papilio zei

Lang gewacht maar toch gekomen! Gefeliciteerd, al je inspanningen zijn dus niet voor niks geweest! Top!