maandag 30 maart 2020

Laatste keer!

Gisteren was het de laatste keer dat een KLM Boeing 747 op Nederlandse bodem is geland. Nou ja, een passagiersvliegtuig, want hij schijnt nog wel voor Cargo te worden ingezet.

Omdat ik klaar was met mijn gezaag en snoeiwerk in de tuin keek ik even live mee toen deze gigant zou landen. Zo grappig dat de camera-man/vrouw eerst dacht dat een 737 'het' toestel was. Ik zag al snel dat het een te klein toestel was. Kon' m niet zijn.

Nu lijk ik wel een vliegtuigspotter, maar ach...ik heb kennelijk iets met de KLM. Of wat ze hier ook wel zeggen; ik ben niet gek; ik ben een vliegtuigje!

Zit en zat in de familie zal maar zeggen. En ook vrienden die er 'wat' mee hebben. En veel mensen, want de luchtvaart heeft veel werelden geopend. En niet alleen voor toerisme. Letterlijk weer je familie kunnen zien door een vliegtuig te kunnen nemen. Niet een half jaar op een boot te moeten varen.

Enfin...uiteindelijk had de filmcrew toch de juiste in beeld en keurig geland, na wat rondjes over ons land in quarantaine. Ging ik zelfs nog in de tuin staan; misschien kwam hij ook wel hier overvliegen (las dat hij ergens voor de kust vloog) (ok...toch wel een beetje fanatiek. Of gewoon raar).

Niet het laatste rondje wat er al een hele tijd in de boeken stond met een fraai onthaal en veel publiek, en pas in 2021, maar de echte vliegfanaten zijn erbij geweest. Online ook in ieder geval.


Even een Corona-loze zondag. Niet om 14.00 uur de laatste cijfers van de RIVM doorlezen. Alhoewel ik weet en snap dat dit voor velen helaas niet zo is, een dag zonder aan Corona te denken. Dat door dit virus hun wereld totaal anders eruit ziet. Er een leven voor en na Corona is.

Dus gisterenavond ook maar een kaarsje voor alle slachtoffers aangestoken. Denkend aan de paus op dat hele lege plein. In de stromende regen.

Hoe was jullie weekend? Lukt het nog een beetje om moed te houden?



4 opmerkingen:

klaproos zei

alle uitjes zijn een uitje hé, hoe klein ook, en ik ben erg blij met mijn jongens..
het vliegen wat stilleggen, dat kan een enorme daling van het virus zijn natuurlijk, de piek wordt hier in mei verwacht...
ik probeer er nuchter onder te blijven en zéker niet al het nieuws mee te krijgen

Marlou zei

Ha Cellie,

ja hoor... ik houd er de moed wel in!
Wil dus niet steeds naar het nieuws kijken.

Maar zo'n verhaaltje van jou over de laatste 747 vind ik fijn.
Volgens Henry hebben wij de laatste vlucht gezien, toen we door de polder naar huis reden... Maar ik weet het niet zeker, wil het natuurlijk wél graag geloven...

Dagdag!
Groetjes, Marlou

Luz zei

Vloog jouw zoon nou op zo'n groot vliegtuig?

kliefje zei

Ik verkeer in een wonderlijke positie. Mijn leven is niet veranderd. Ik werk 36 uur en heb drukke weekenden. Raar hoor, terwijl iedereen zo moet aanpassen en doen.