zaterdag 22 mei 2021

Hier en daar maar vooral hier

In een vierdaagse werkweek, waar er voornamelijk thuis wordt gewerkt, toch 3 dagen naar een kantoor geweest. En dus ook reizen met het OV.  Waar je nu ook weer gezellig naast elkaar mag/moet zitten, want weer bijna ouderwets vol. Of gewoon staan, want geen zitplaatsen meer. Het oude normaal.

En het lijkt alsof nog meer mensen niet snappen hoe je zo'n mondkapje op hebt. Veel neuzen gezien of mondkapjes die als kinbeschermer werden gebruikt. 

Vond het al met al wel een drukke week met reizen en nieuwe zaken leren en dan ook nog mijn gewone werk. Wel blij dat ik mijn tijd zelf kan indelen. Volgende week twee afspraken gemaakt via Teams om kennis te maken met mensen die wat zaken van mij gaan overnemen, zodat ik meer lucht heb om nieuwe werk te doen. Vind het wel 'luchthartig' dat ik die baan in 32 uur ga doen waar de voorganger er 5 dagen per week zat. Maar ik wil niet meer uren werken. Die vrije tijd is me heel kostbaar geworden en dat ik daardoor minder verdien, dat is dan de consequentie van mijn keus en die accepteer ik. 
Voorganger stuurde trouwens al een mailtje uit dat ik 'de nieuwe' ben; grappig want lijkt mij juist iets wat mijn manager moet vertellen, maar die persoon is wel iemand die graag voor zijn beurt praat heb ik gemerkt. 

Vannacht niet zo lekker geslapen. Snap ook waarom en toen ik wakker werd lekker mijn bed afgehaald en een witte was aangezet. Want ik weet hoe 'blij' ik daarvan word. Simpel persoon he. Blij worden van een schone was. En later op de dag mijn bed weer fris opmaken. Alles ligt in de kast en vanochtend zelfs als één van de eerste dingen nog wat slopen gestreken die aan het nieuwe wasrek hingen. Ook maar klaar dan. Niet eens nodig voor mijn verse beddegoed voor straks, maar wel lekker voor in de kast.

Bij wakker worden trouwens donkere lucht, regen en gisteren terug naar huis van mijn werk al bijna uit mijn jas gewaaid. In de tuin wat zaken omgewaaid zie ik, maar geen schade. 

Uitkijken dat de depressie buiten niet naar binnen waait, want lekker buiten zijn is nu minder aantrekkelijk. Geen plannen gemaakt en eerlijk gezegd niet eens in de gaten dat er weer een 'bijzonder weekend' aankwam. Alles gaat zo snel of nee, ik ervaar dat de dagen zo snel gaan. En dan heb ik niet eens een bruisend prive leven! Was ik net gewend en had routine opgebouwd in mijn werk, ga ik alweer een nieuw avontuur aan. 

Het is nat, donker en prutweer. Voor mij dan. Voor de natuur wel goed, watertekorten worden aangevuld.

Gelukkig heb ik zelf een 'verzetje' verzonnen. Het Eurovisie songfestival. Lekker fout dus daarom zo leuk vind ik. 















Geen opmerkingen: