donderdag 20 april 2023

Leerzaam; how to get rich

Nieuwe serie op Netflix. 

Gaat er niet om Stinkend Rijk te worden, maar wat voor jou het gevoel van Rijk zijn is. Een rijk leven hebben. En rust in de financiële tent en weten waar je geld heen gaat en controle hebben en houden.

Gewoon ook leuk om je bij te verbazen. Hoe sommigen geld zien, geld laten rollen of geld hun relatie laten verpesten.



Altijd een onderwerp wat mijn interesse heeft. Hoe komen mensen tot hun financiële besluiten? Hoe kan het dat sommigen niets weten van wat er op de bank staat of wat er nog aan rekeningen komt. Schulden hebben, maar toch echt die sneakers nodig hebben en kopen. In de sale. Had ik echt nog niet die kleur. Heel hard nodig en toch zo hard gewerkt deze week? Dus het mag wel. Of opbergruimte huren voor alle overbodige zaken en daar elke maand flink voor betalen. 

Waar komt dit verstoppertje spelen vandaan? Geldpsychologie dus. Ik vind dit zeer interessante materie. 



4 opmerkingen:

izerina zei

Voor mij ben je rijk,als inkomsten net iets meer zijn dan de uitgaven.

Anoniem zei

Volgens mij ben je rijk als je gezond bent, goed met je familie bent, en geen grote zorgen(ook over geld) hebt.

Ik heb een tijd gewerkt als begeleider van mensen die uit de daklozenopvang op zichzelf gingen wonen...ik verdiende onder minimum en had toen zelf net twintig euro per week te besteden ....de cliënten 60 euro.
Elke week kon ik luisteren naar hun "zorgen" of hen erop wijzen op geen Nikes en Levis en Adidas trainingspakken kopen(ik kocht toen zelf een broek in de uitverkoop) Zij wilden naar verre buitenlanden op vakantie, ik kamperen.
Het gaat vooral om de mindset. Lak hebben aan wat anderen doen en jezelf niet in de schulden steken omdat je mee wilt doen aan wat je denkt dat normaal is. Vooral dat laatste dus.

pourquoi pas ??? zei

Hoi Cellie kun jij mij even laten weten of je mijn mail en app ontvangen hebt?Je hoet er niet op de antwoorden hoor maar dan weet ik het dat je ze hebt.

nicole orriens zei

Dat klinkt interessant! Bijzonder dat dit op Netflix staat. Dat valt me dan weer mee van Netflix.