maandag 3 april 2023

Zon, lenteweer

Zondag, hoe passend voor deze naamdag, was het zonnig. Eerst keek ik de F1, die zinderend spannend was en al om 07.00 uur begon. Vanuit Australië, waar het daar uiteraard al middag was. Spannend wat een aantal keren werd de race stilgelegd en moest men weer opnieuw de concentratie vinden. En de voorsprong terugwinnen. Buiten was het nog niet zonnig, maar wel droog en dat maakt al een verschil.

Verstappen won deze race. Goed voor de punten. En toen was de dag nog maar net begonnen. Boodschappen gedaan, daar vond ik het zaterdag te rot weer voor en ik had toch nog genoeg in huis. Daarna nog steeds lekker vroeg, voor een zondag. 

Tijdje met wat broers gepraat. De ene is heel redelijk, broer A. en we kunnen goed met elkaar door 1 deur en de ander doet of hij heel redelijk is, maar wat hij in gedachten heeft voor hoe mijn moeder met haar centjes moet omgaan, terwijl ze zeker niet dement is of koekoek, lijkt op bewindvoering.

Smoeders zou dan aan hem moeten aangeven dat ze geld blieft. Hij gaat dat dan wel pinnen en dan moet ze ook alle bonnetjes van de aankopen in een potje doen. Voor elke maand had hij al een potje bedacht. Kan hij achteraf uitrekenen of het klopt. Dus die gigolo die mijn moeder iedere 2 weken cash betaalt, moet nu ook een bonnetje achterlaten.

Ik vertelde hem dat ik dit zeer betuttelend vind. En dat hij dat niet zo maar eventjes op zijn manier kan gaan regelen. Zeker omdat ze nog helder van geest is. Alleen is haar korte termijn geheugen ruk. Maar waar mijn moeder haar geld aan wil uitgeven moet ze zelf weten. Alle vaste lasten worden automatisch afgeschreven, dat loopt prima.  Ook pinnen doet mijn niet-steelzus voor haar. Gewoon op haar verzoek. 

Vond ze niet zo'n succes, had ze tegen hem gezegd. Die zus praat tegen haar alsof ze een klein kind is. 
(Zucht!).

Grappig toch...daar is nooit iemand anders bij als mijn moeder dat zegt en mijn moeder is een ster om mensen naar de mond te praten, vooral mensen waar ze bang voor is. Goed voor de lieve vrede. En ze houdt niet van ruzie. Dus je zegt nooit, nooit echt nooit wat je echt denkt of voelt. Wat een leven!

Dus hoe weet ik nou of wat broer B zegt ook echt klopt. Of dat het niet zijn idee van de waarheid is. En het hem wel goed uitkomt.

Ik zag 'm al aankomen omdat mijn moeder,  toen ik voorstelde om een beter energiecontract te regelen en al wat beters had gevonden,  aangaf dat ik maar met hem contact moest opnemen. Hoezo? Ik regel toch je administratie? Maar geen zin in discussies met haar op dat moment. Kwam me allemaal al mijn neus uit. Was er al zo klaar mee. 

Daarvoor was er maaaaaaaaaaanden nul contact met broer B en smoeders. Alleen op feestdagen kwamen hij en zijn vrouw, het ijskonijn, een uurtje op de koffie. 

En dan nu dit?

Er is niets te erven trouwens. Dankzij de opeethypotheek eet de bank haar vermogen uit de stenen op. Heeft broer B ook geregeld. Terwijl alle andere broers en zussen denken dat er een dikke vette pot met geld loskomt als dat huis verkocht wordt want enorme overwaarde.

Nope. 

Daarna ben ik maar even flink in de tuin gaan werken. Had nood aan ENORM snoeien of een heel bos omhakken en gewoon lekker buiten zijn. Eerst nog de krant buiten gelezen, maar het waaide net te hard om leuk te zijn en daarna snoei, voei...




Stukje gefietst, ook heel plezant. Dat het kan, dat het zo heerlijk heldere lucht was buiten en zo blauw en dat de maan ook al zo duidelijk aan de hemel stond. Mooi! En dat ik een zonnebril op moest. Fijn!

Heb broer A voorgesteld om eea in de groep te gooien als hij in Nederland is binnenkort, zodat iedereen tegelijkertijd alles kan horen inclusief smoeders. Of steelzus daar dan ook bij wil zijn? Ze heeft mij geblockt en broer A idem. En met zuslief kan ze ook al niet door een deur. 

Wat een soap toch. En ben ik wel zo lekker bezig? 







4 opmerkingen:

izerina zei

Triest die bemoeizucht met misschien onderliggende motieven

Anoniem zei

Ik kom uit een nestje van 5. Ieder heef een eigen taak op zich genomen nu mijn moeder helaas dementerend is. Iemand doet de boodschappen, een ander de was enz. De administratie en geldzaken zijn overgenomen door één zus. Een andere zus kijkt alleen bij grote uitgaven mee.
En de "koude kant" mag zich helemaal nergens mee bemoeien.
Dit alles om verwarring en ruzie te voorkomen.
Tot op heden verloopt het gelukkig allemaal goed.

pourquoi pas ??? zei

Keek gisteren naar een serie op BBC first en dacht dat moet ik aan Cellie vertellen. Am I unreasonable? Ik denk dat het wel jouw soort humor is. Ik heb in ieder geval wel gelachen. liefs.

Mevrouw Niekje zei

Wat een gedoe en wat vervelend allemaal. Ik heb geen contact met mijn broer en daar ben ik - na lange tijd want ik had er eerst moeite mee - nu blij om. Misschien is het niet zo erg dat je geblockt bent, geeft rust lijkt me. Allemaal volwassenen, eigen keuzes etc.... leg het naast je neer en zorg voor jezelf. Je hebt al genoeg aan je hoofd met de vervelende werkomgeving, dit zorgt alleen maar voor nog meer negativiteit, en dat verdien je niet! x