zondag 9 april 2023

Liefste

Werd wakker, vanzelf zonder wekker, maar op de werktijd. Mocht nog even doezelen en daarna lekker uit bed. Douchen en aankleden. En dan vooral NIET direct nuttige dingen gaan doen die MOETEN (boodschappen), maar ga nou eens doen wat je het liefste zou willen doen, als je druk bent op je werk.
(OK, vooruit, eerst nog even de slaapkamers van de eerste verdieping gestofzuigd).

In de zon op een terras lekker lezen. (Nou ja...met iemand op een terras, gezellig praten eigenlijk) met een kop koffie erbij en verder geen druk van moeten.

Dan is het toch wel heel heerlijk dat toevallig direct al vroeg in de ochtend de zon scheen, weinig wind en het dus zeer aangenaam was in mijn tuin. Op mijn terras met maar 1 stoel :) Zo gastvrij ook en uitnodigend. 

En prettig dat de ochtendkrant alweer zo keurig op tijd bezorgd was. Kom de bezorger elke ochtend, als ik naar de bushalte fiets, tegen zijn ronde in de wijk rijdend. Alleen op zaterdagen komt hij bij mij de krant in de bus gooien. 

En zo lekker dik ook deze keer die krant!

Koffie gemaakt, krantje erbij, zonne-leesbril, zonnebrand en ga nou maar eens rustig genieten in plaats van allerlei Paasdingen in huis te halen waar toch niemand van eet, behalve ikzelf. De leegte vullen met consumeren. Het zit ook helemaal niet in dat eten, honderd paaseieren maken geen Pasen (al doet de Appie zijn best ons dat te laten geloven). 

De achtertuin ingedoken. Stukje voor stukje (echt centimeter werk) onkruid verwijderd. Bijna Zen zou je ervan worden. Ik weet dat het Zevenblad wel weer terug zal komen. Dat is hier al sinds de Romeinen dit als salade hebben geïntroduceerd, dus een vrouwtje uit de Randstad zal 't niet kunnen decimeren. Maar wel een beetje onder controle houden en accepteren dat het er is. Soit.

Mijn gehoorapparaten blijven echt uit. Iemand in de buurt is echt al uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuren met een hogedrukspuit zijn straatje aan het schoonmaken. En daarna van een vriend. Luie hond natuurlijk, want je kan dat ook met een sopje een een borstel doen. Maar mannen willen indrukwekkende apparaten. Die broembroembroem doen. Kutgeluid.

En dan ook nog het doffe gehamer van het inkloppen van een nieuw straatje. Ook weer de tijd van het jaar om dat te doen. Iemand in de buurt die de hegjes eruit gooide en lekker alles zwart. Hek, tegels alles. 
Al hoorde ik dat geluid eigenlijk al een paar weken. Iemand had een aantal pallets van die (wat ik noem)  grafzerkstenen gekocht. Dat stond er eerst een aantal weken 3 parkeerplekken bezet houdend en daarna werden er straatjes gelegd. Stenen over en die werden ook weer door buurtgenoten opgehaald en ook daar worden nieuwe straatjes gelegd. 

Eind van de middag toch maar even wat boodschappen gehaald. En 2 bosjes gele tulpen; zo mooi voor deze Paasdagen. En een stukje wezen fietsen op een moment dat heel Nederland aan tafel gaat zitten; gewoon omdat het kan en het ontzettend heerlijk weer was nog. Wind in de haren en me vrij voelen. Een beetje vrij dan. 




Even een anders begin deze Paas-ochtend. Geen zon, bewolkt. Toch maar een Paas-ontbijtje voor 1 gemaakt. Naar de BBC gekeken voor de Paasdienst (meer voor de mooie koormuziek), maar ook de gezangen die zo bekend in de oren klinken. En me dan ook afvragen hoe goed mens ik ben. In het licht van Pasen.

Ben een ontzettende saaie muts geworden. Nul opwindends (behalve de kookwekker misschien). Eentje die blij wordt van het zien van lieveheersbeestjes in haar tuin. Van opkomende Irissen. Van het snoeien van struiken om straks weer te kunnen bloeien. 

Vrouwtje Pollewop.











6 opmerkingen:

zeeuws knoopje zei

Fijne paasdagen gewenst!!

Anoniem zei

Je bent een doorzetter en vind het knap van je, toch ook altijd met een vleugje humor.
Rust lekker uit, vd week weer drukke dagen voor je

izerina zei

Vermaken kan ook op een rustige manier

Janny zei

Ook bij ons twee bosjes gele tulpen op tafel. Genieten van een rondje fietsen en heerlijk gewandeld met de hond. Eten gekookt waar we zelf zin in hadden, niet omdat de supermarkt vond dat we dat moesten eten. Heerlijk een rondje door onze tuin gelopen, genieten van de narcissen, tulpen, blauwe druifjes, hyacinten en alle mooie bloemen war ik de naam van vergeten ben. Tijd om in alle rust te genieten van de zon. Bijtanken. Dat hebben we nodig!

Roos zei

Heerlijk toch als je kunt genieten van de kleine dingen!

Mevrouw Niekje zei

Ik vind het helemaal niet mutserig dat je blij wordt van iets kleins, dat is juist heel bewonderenswaardig. En zo je paasdagen doorbrengen is ook niets mee mis. Waarom moet altijd alles een spectaculaire happening zijn? Dat gebeurt alleen in de reclames en op Insta en FB denk ik. Hier in huize Niekje in ieder geval ook niet! Heerlijk, niets opwindends!