maandag 21 oktober 2024

Smoking!

Dochter komt me ophalen voor het feestje van haar nichtje en mijn jongste kleinkind. Ze appte dat de hele stad al op slot zit vanwege de Marathon en moest in de ochtend haar oudste dochter ergens brengen. Aan de andere kant van de stad. Lekkerrr.

Mijn rookalarm werkt uitstekend. Een boterham bleef haken in mijn broodrooster en dat gaf rookontwikkeling. Ik met mijn duffe hoofd had dat dus pas later door dan het alarm. Ging keihard af (gelukkig) Zeer goed te horen ook zonder gehoorapparaat in de oren. Nu de ramen en deuren overal open om door te waaien en die lucht (en rook) uit mijn huis te verdrijven. 

En hoe dat kreng weer uit te krijgen? Hangt hoog aan het plafond. 

Gelukt, met een stok (bezemsteel) en in het midden indrukken is uit.

Weten we dat ook weer.

Een aantal jaren terug kwamen ze die dingen op elke verdieping ophangen van de Woningbouwvereniging. Is verplicht. Batterij zou een levensduur van 10 jaar hebben. 
Had ze net daarvoor zelf aangeschaft toen mijn zoon via zijn werk al diverse brand-oefeningen deed en realiseerde hoe snel je huis vol met rook staat. Doe nou maar Mam..En dus deed ik het. 

Dit was de eerste keer dat ze afgingen. 

Zoonlief belde nog heel vroeg dat hij me nu ook kon ophalen, maar dan moet ik me als een gek haasten en daar had ik gewoon geen zin in. En Nee (dank je) is ook een antwoord heb ik moet leren (al ben ik een trage leerling). 

Wacht liever even op de afgesproken tijd (en ook die kan variëren door verkeersopstoppingen) op mijn dochter. Hoef ook niet als de allereerste er te zijn. En wilde nog wat dingen thuis doen en me rustig om kleden en wat make-up erop voor het feestje. Hun feestje, dus heerlijk als gast er zijn. Niet nog lopen regelen en redderen. En me daardoor nodig voelen. Ik ben de oma en dat is voldoende. 

Wat me opvalt is dat ik wat rustiger in mijn hoofd ben qua financiële zaken (en gewoon alle zaken) rondom mijn moeder. Mijn broer heeft nu ook aan de andere bank zelf doorgegeven (de andere rekening courant regelde ik) dat hij Bewindvoerder is en ik zie die rekening dan ook niet meer terug op mijn app. Beter! Ignorance is bliss.

Ergens las ik ook dat mijn moeder nu oogst wat ze zaaide. Door nooit duidelijk te zijn over wat ze echt wil (zonder iemand voor het hoofd te stoten, behalve dan zichzelf). Dan is dit de consequentie. En wie weet is ze met haar demente hoofd wel helemaal happy met de situatie en blij dat haar zoon zo goed voor haar zorgt. 













7 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je jongste kleinkind. Ja die rookmelders... ik ben altijd bang dat er niet bij kan als ie afgaat. Misschien moet ik gewoon eens een broodje laten verbranden!

Anoniem zei

Bettie

Ina zei

Ja, die marathon. Zelf vaak aan meegedaan en me dan rot geërgerd aan die fietsers die -net voor je voeten- erdoor glipten zodat ik bijna struikelde. Gisteren onderweg naar Concertgebouw, maakte dit nu mee vanuit een ander perspectief. Trams reden niet, lopen vanaf halte Noord Zuid lijn. Die reed wel.
Terugweg: veel overstappen. Was vergeten hoe lichamen ruiken die net de marathon hebben gelopen. Want veel lopers uit het buitenland gingen met bezweet tenue en al de metro in, naar hun hotel in de buitenwijk, kennelijk om daar dan te douchen. Haringen in een ton.. was even afzien. Groet, Ine

Lot zei

We hebben in de keuken een rookmelder en die ging af toen ik gas onder mijn frituurpannetje aan had laten staan na frituren. In ieder geval weet je dat hij dan werkt.
En er hang er een boven op de overloop, die ging paar weken geleden midden in de nacht af! Reden? geen idee, alles in huis nagelopen.geroken maar niets gevonden. Ik wist dat je hem eraf kan draaien en dan pas b batterijen eruit maar zo midden in de nacht werken hersenen niet optimaal.

Anoniem zei

Een jaar alweer? wat gaat t snel. Ik hoop dat je genoten hebt van je kinderen en kleinkinderen en je inderdaad lekker als een oma genoten hebt en je lekker hebt laten bedienen.

Anoniem zei

pourquoi pas

Siebrie zei

Is het misschien ook een CO-melder, en moet je eens op zoek naar een mogelijke oorzaak? Misschien hebben de buren een slechtbrandende haard?