donderdag 17 oktober 2024

Trainen

Een dagje trainen. Als het onderwerp interessant is, dan vind ik dit meestal wel een leuke dag. En als de trainer zaken goed kan vertellen, didactisch begaafd is, ook.

In mijn lange loopbaan heb ik het onderwerp van vandaag al een aantal keren als training mogen meemaken. De laatste keren vooral bij vrijwilligerswerk. 

Vooral toen ik voor een landelijke telefonische 24-uurs helpdienst werkte. Die gaven altijd zeer goede trainingen. Investeerden echt in hun vrijwilligers. 

Het is wel op een vrije dag dat ik de training volg; er was geen andere dag waarop dit kon. Dus die dag wel gecompenseerd (vorige week vrijdagmiddag en dan ook nog maandagmiddag) en ik hoop dat ik nog genoeg energie heb voor de supervolle werkweek, waarin alweer wijzigingen zijn aangekondigd vooral in mijn werkplek.

Trein heen haalde ik gelukkig nog net, de bus was traag, maar ik wist al waar ik moest instappen en de volgende trein had ik meer tijd om te halen en dan nog een mini-stukje lopen. Had de avond ervoor al koffie in mijn filterapparaat gedaan en water, dan kon ik dat meenemen, omdat ik al zag dat ik geen tijd had om dat vooraf te halen. Tenzij er vertraging zou zijn, zoals eerder deze week. 

Goede training, leuk om andere collega's te ontmoeten, maar niemand doet mijn soort werk, ben de enige binnen het bedrijf. Kreeg mooie complimenten toen we met een trainingsacteur oefenden en ook weer wat zaken waar ik nog wat van kan leren. Nooit te oud om weer zaken bij te schaven.

Had er al rekening mee gehouden dat het warm zou worden, dus zomerjas aan en vestje wat uit kon in de de loop van de dag. En jemig...eind van de middag toen ik buiten kwam, was het inderdaad warm. 
Volle trein en overstappen ging prima. Omdat de trein voor de trein die ik wilde nemen vertraging had, kon ik nog net mee. Olé!
Wel heul vol, maar nog zitplaats. En de bus naar huis zo mogelijk nog voller, maar ook zitplaats. Half uurtje eerder thuis dan normaal, maar de trainer was er een half uur later dan de afgesproken tijd en sommigen van ons kwamen echt van ver, dus we vertelden dat we graag een half uur eerder weg wilden. Fair toch?

Wel moe van de hele dag met je kop erbij zijn. Ook al eten klaar gezet, dus nog even maken en dan is dat weer een verantwoorde maaltijd en dan even niks meer. 

Nou ja, Oogappels kijken later. 


2 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ik was heel laat thuis en moe. Maar ik heb toch nog gekeken. Ben het laatste stuk in slaap gevallen. Dus vanavond in de herhaling!

Petra zei

Trainen én treinen :-)

Fijn dat het een goede training was, ik heb soms ook wel trainingen gehad die ik echt zonde van mijn tijd vond, maar dat was deze duidelijk niet.