zondag 20 oktober 2024

Zompige zaterdag

Moe, kwam gewoon mijn bed niet uit. Was al een paar keer wakker geworden, midden in de nacht en probeerde toch weer door te slapen. En weer wakker. 
Wakker met regen op mijn raam en nog helemaal donker. Op werkweekdagen stond ik al bij de bushalte te wachten, dus nog maar een keertje omdraaien. Mag. Hoef voor niemand persé er al om 07.30 uur uit te gaan. 

En dan heeeul laat. Als eerste bed afgehaald, in de wasmachine voor de witte was en dan later op de dag mijn herfstdekbed maar uit de kast halen, want nodig. 

Ook mijzelf lekker gewassen onder de douche. Het symbool voor wakker zijn. En worden. Alles in de badkamer weer droog gemaakt, raampje open en nog steeds regen in de lucht. 

Koffie met opgeklopte sojamelk gemaakt, met aandacht. Gebakken eitje in een vormpje gegoten, dus een klein rond eitje wat precies op een volkoren bolletje past. Met aandacht dingen doen betekent ook goed voor mijzelf zorgen.  

Beneden de tuindeur opengezet. De geur van herfst, nattigheid en bladeren die vergaan, hangt in de lucht. Omdat het vrij windstil is, is het toch prettig. 

Zo nog even wat kleine boodschappen halen en dan kijken of ik de kadootjes voor morgen heb ingepakt voor jongste kleinkind. Die herinnert zich uiteraard niets van haar eerste verjaardag later. Meer de ouders die blij zijn met deze mijlpaal. Kreeg net nog verzoek om even wat te kopen voor morgen, want zij gaan straks naar een dansfeest en geen tijd meer en helemaal vergeten. 

Ook gedaan. Fijn ook dat ik het kon voorschieten, want er zijn tijden geweest dat dit mijn weekgeld was en dan op. Tikkie ook al verzonden op zijn verzoek.

Foutje; toch mijn gehoorapparaten indoen tijdens boodschappenronde. Jemig de Pemig zeg, wat een lawaai overal en wat PRATEN sommige mensen hard. (Dat wist ik natuurlijk al, op mijn werk zit ik iedere dag in de verbale diarree van sommige collega's van de opdrachtgever) Maar in mijn vrije tijd letterlijk even rust ervan graag. 


Mijn bed weer fris en fruitig opgemaakt met herfstdekbed erin dus bijna nu al zin om erin te duiken en in het niets ondergedompeld te zijn. Heel lang. 









5 opmerkingen:

Anoniem zei

Over een paar weken zie je weer overal kerstverlichting, ik vind het altijd de donkere november en december maanden opfleuren. Wat licht in de duisternis. Als het eenmaal januari is, gaan de dagen weer lengen en komt het voorjaar steeds dichterbij. Hoop op een vroege lente,

Petra1945 zei

Zelf schakel ik alleen mijn hoorapparaten in als ik in gezelschap ben... Veel comfortabeler zonder al dat geluid. Lekker rustig. Nou ja, als ik de wasmachine laat draaien wil ik dat piepje natuurlijk wel horen, dus ik doe het selectief.

Lot zei

Je bent toch wel heerlijk mindfull bezig vooral het eerste deel van je blog

Alice K. zei

Dat klinkt als een prima bestede zaterdag! Even fijn tot jezelf komen, rusten en genieten. Van harte gefeliciteerd met je 1-jarige kleindochter!

Anoniem zei

Ofwel spoel maar door naar april..