donderdag 22 maart 2012

Imago

Met jonge onervaren managers is mijn ervaring dat ze in het imago geloven wat waarschijnlijk ooit hebben meegekregen van een functie. Ik werk in een functie waar ik veel bij klanten zit en daarvoor een auto van de zaak heb.

Helaas is ons bedrijf niet zo professioneel dat ik een goede backoffice heb, dus ik moet en mijn eigen klanten vinden, zoeken en creeeren, mijn offertes uitwerken en al die potentiele klanten bezoeken. Vooral dat bedenken aan wie ik onze business kan verkopen is zeer tijdrovend. Het is geen dozenschuiverij wat mijn bedrijf doet, maar maatwerk en dan ook nog op een hoog niveau. Dus zorgvuldig met die klanten omgaan dus.

De manager had mij ooit in een onbewaakt ogenblik laten weten dat hij dacht dat accountmanager de hele dag in hun dure bolide bij klanten zaten en eigenlijk nooit op kantoor waren te vinden. Dat zag hij te weinig bij mij. Ik was in zijn ervaren mening teveel op kantoor.

Dream on jongen! Wie zorgt er voor het vullen van de database, het maken van de offertes, het nabellen van die offertes en het bijwerken van ons crm systeem?? Ik heb geen dure secretaresse noch assistente.

Maar goed; hij wil mij graag zo min mogelijk zien....en dus zorg ik ervoor dat ik elke dag op pad ben. En aangezien we selectief aan het Nieuwe Werken doen, heb ik vandaag, in de zon, aan het Nieuwe werken gedaan. Druk druk druk....en oh...ze zal wel weer druk in haar dure bolide naar klanten zijn. Heeul goed.

Een collega van mij is uitermate bedreven in het opwerpen van imagostof. Ze dendert op haar zwaargewicht (waarom zou ze anders zo stampen) hakken door het kantoor en altijd met papieren in haar hand, Truus de Mier imiterend. Tuttututuut...Zo druk.
In feite heeft ze in de paar maanden dat ze (tijdelijk) bij ons werkt 3 afspraken bij klanten gehad. De rest is netwerken, bla bla en qua omzet komt er ook niet veel vandaan. Hoe is het dan mogelijk dat zij Geweldig wordt gevonden. Is het omdat ze die mannen om haar vinger windt? Ze verblindt zijn en gewoon niet de cijfers checken. Of graag naar bla bla luisteren. Naar pro actieve praat, naar marktpenetratie etc etc...

Jaloers? Ja..natuurlijk. Ik ben het zat om iedere keer van die jonge manager te horen dat ik toch echt minimaal elke dag een afspraak moet hebben en hoe meer ik de deur uit ben hoe beter terwijl ik 80% van de omzet binnenbreng. Daar wil ik nu wel eens de vruchten van plukken.

Uit protest heb ik dus, na een afspraak, niet mijn bolide weer naar kantoor gereden, maar naar het dichtsbijzijnde zonovergoten terras. Daar dus zitten werken (zo braaf ben ik dan weer wel) en genoten van de zon. En druk druk druk natuurlijk.

Dat moet je dan de volgende dag luidkeels melden en traject bla bla ziet er goed uit en traject bla blie gaat ook voorspoedig.

Het zint mij helemaal niet; dat doen alsof. Ik werk liever gewoon hard en wordt op mijn resultaten en inzet beoordeeld. Helaas gaat die regel niet op. Imago dear, denk aan je imago.

1 opmerking:

  1. Ik wil best aan je imago meewerken en op "een belangrijke afspraak" op een terras verschijnen. Dan zetten we de rekening op mijn bedrijf. :)

    Als je je rol goed gaat spelen, ga je er zelf in geloven. Echt.. doe je best ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.