zondag 8 juli 2012

Signed sealed delivered

Mijn toekomstige ex-werkgever en ik zijn eruit. Alles is ondertekend en verleden week heb ik aan mijn collega's mijn werk overgedragen. Daarmee ben ik vrijgesteld van werken, dus nog een week of 3 'betaald' vakantie en dan zal ik als nieuwe werkgever het UWV krijgen. Tenzij over 3 weken al een andere werkkring heb gevonden, maar ik denk zelf dat het goed is om wat er is gebeurd echt te verwerken en niet door te hollen in weer een baan waar ik als mens niet meetel, mijn ervaring niet meetelt en ik gewoon mijn ei niet kwijt kan.

Het was vreemd om weer op kantoor te zijn. Ik had me zorgvuldig gekleed en opgemaakt; ik wilde op geen enkele manier een verslagen indruk wekken. Nee...I will survive!! En alweer was er een interne verhuizing geweest, zat iedereen op een andere plek. En hutje aan mutje. Wat me opviel was dat de Diva van de afdeling alweer de beste plek had. Een plek die een directeur zou moeten hebben, maar hij had een plekje tussen 3 bureau's in. Als een simpele medewerker. Iedereen kan op zijn beeldscherm meekijken, niets is discreet. 

Ik hoorde ook dat twee zusterbedrijven van ons concern gesloten gaan worden. Dat zijn er dus al 4 dit jaar. Dat geeft de vrees over mijn werkgever's toekomst extra brandstof. De laatste keer dat ik de cijfers kon zien (verleden week) was er sinds mijn vertrek nog niets bijgekomen. Ben benieuwd of zij het einde van het jaar gaan halen in deze formatie.

Maar goed...niet meer mijn probleem!

Ondertussen heb ik me ingeschreven voor een voorlichtingsochtend bij de KvK over zzp en freelance-en. Niet dat ik al concrete plannen heb, maar ik wil alle opties onderzoeken. Als er mensen zijn die me meer kunnen vertellen over werken als free-lancer/zzp-er; graag!

De bibliotheek ben ik momenteel zeer regelmatig. Om leesvoer te halen, tijdschriften te lezen, leerstof op te halen over hoe me weer in de arbeidsmarkt te storten. Nou ja...allemaal voor het luttele jaarbedrag van Euro 30,--!

Vrijdag was ik bij de dieetiste. Op haar weegschaal was ik totaal 30 kg afgevallen!! Yeeeeeeeeeeeeeah! Maar wat nog fijner is, dat mijn vetpercentage tussen de organen een stuk minder hoog is. Nog even en ik zit op een normaal percentage. Mijn spieren waren toegekomen, mijn omvang verminderd. Kortom: het gaat goed. En ik voel me ook goed. Niet overdreven in superlatieven, maar wel gezonder, slanker en vooral; normaler. Niet meer de vrouw naar wie iedereen (in mijn hoofd) meewarig kijkt. Leuke kop, maar zo zonde van dat lijf... of: wat een gebrek aan discipline.  Wat een lui mens, weinig doorzettingsvermogen.

En dat beeld wilde ik begin van het jaar graag anders hebben; beter passend bij hoe ik me voel, hoe ik in het leven sta. Ik ben taai, een doorzetter, een pittbull, een fly-lady adept (15 minuten per keer!), maar hoe dan ook; ik ben er en in welke vorm dan ook; ik ben de moeite waard!!

Dit ontslag is misschien wel het begin van iets geheel anders. (Zeven magere jaren???).

Van de week een goed gesprek met mijn dochter gehad. Ze vind het moeilijk te accepteren dat haar inzet niet zichtbaar genoeg is in haar studieresultaten. Ze studeert zeer serieus en dan toch nog die onvoldoendes voor haar tentamens. .Op momenten dat ze moet presteren slaat ze dicht. Zal ze dit jaar over mogen doen?
 En waarom heeft wat er momenteel in het leven van haar vader speelt zoveel invloed op haar resultaten.  Heb haar proberen aan te geven dat een HBO diploma geen absolute voorwaarde is voor een succesvolle carriere. Dat ik veel mensen ken die weliswaar een WO achtergrond hebben, maar in het echte leven weinig empathie, inzicht en praktische kennis hebben. Dat er dus meer wegen naar Rome leiden.

Dat ze gewoon goed is zoals ze is en al die kennis die ze heeft opgedaan echt ergens in haar hoofd zijn opgeslagen en alleen maar hoeven worden toegepast. En dat het leven niet eerlijk is. Dat het niet zo is dat Goede mensen, goede dingen overkomen en slechte mensen slechte zaken. Het lijkt eerder andersom. Maar dat heeft niets te maken met hoe zij is. Alleen hoe ze het ervaart.

Momenteel is ze aan het trainen en straks weer werken. Zonder moeite combineert ze dat en nog een studie erbij ook. Petje af voor haar.

Kijkt....en dat zijn nou de zaken die er echt toedoen. Met aandacht leven voor de echt belangrijke mensen om je heen. Er zijn als ze je nodig hebben. Niet of je je torenhoge Salestarget dit jaar weer heb gehaald!2 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie er uit zijn.
  En super dat je zoveel afgevallen bent!
  Heb je nog belangstelling voor het boek dat je gewonnen hebt via mijn blog? Alles heeft een reden...
  Stuur dan je gegevens even naar alledagenbloggenapestaartjegmailpuntcom
  Ik bewaar het boek nog tot 20 juli, als ik dan niets gehoord heb gaat het naar de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gisteren je mail ontvangen hoor, bedankt!

   Verwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.