zaterdag 27 oktober 2012

Hé...ik kan het nog steeds!

Gisteren merkte ik dat ik nog steeds in staat ben om veel te eten. In de vorm van een eetbui.

Het was een drukke dag, veel afspraken, veel heen en weer gereis en ik ben daardoor een beetje mijn vaste ritme kwijtgeraakt. In de avond was mijn dochter uit eten en ik heb toen bij de supermarkt veeeeel vreetdingen gehaald en direct opgegeten. Allemaal koolhydraten, suikers, zoute hartige smaken....en was het lekker??

Het was lekker, maar ik eet dan als een hongerige wolf. Alsof er elk moment een andere wolf mijn portie op komt eisen. En natuurlijk het risico op betrapt worden.... Door de mand vallen als iemand die niet volhoudt, niet doorgaat..etc etc.. Haphaphap...schrok schrok schrok...meer meer meer....en stoppen ermee! Genoeg! Onthouden om zo direct de restanten weg te donderen....kom ik ook niet in de verleiding!Dat is waarschijnlijk de winst. Ik kan stoppen en voel mezelf geen loser, sukkel, of wat dan ook, maar gewoon een mens, die vandaag de draad weer oppakt.

Wat een zonnige dag vandaag. Lekker de bladeren uit de voortuin opgeveegd (kan ik zo direct weer doen...één keer waaien en je werk is verdubbeld), boodschappen gedaan, wasje gedraaid, opgehangen, de krant doorgebladerd, de bloemen van mijn dochter opnieuw in schoon water gezet en nu tijd voor blogland.

Deze week een inspirerende netwerkmeeting. We willen veel en meer en moeten goed nadenken over de vorm en de uitvoering. Zaten we te vergaderen in een historisch museumpand in een mooie stad hier in de buurt. Wat kom ik door mijn werkeloosheid leuke en interessante mensen tegen! En wat is het goed voor mij om de tijd te nemen wat ik allemaal kan en wil.

En te beseffen dat morgen de wereld er weer compleet anders uitkan zien. Zo maakte zoonlief deze week alweer een overlijden van een vliegkameraad mee, on the job. Jong, ambitieus en een leuk mens. Dood!
Lees ik de aangekondigde dood van een bekende schrijfster. Ook zij wilde nog zoveel..

Dus leef dat leven van je droomwensen...Wacht niet af! Nu doen. Nu genieten. Nu voelen.

1 opmerking:

  1. Ik ben een paar maanden geleden gestopt met suiker. Dacht dat mijn leven daardoor ozu veranderen, dat ik meer energie zou hebben, af zou vallen, beter slapen, minder depressies.
    Er is heel weinig veranderd, heel erg jammer.
    Gisteren waren we uit eten en ik mag van mezelf af en toe zondigen dus ik nam een dessert. Dame Blanche. Viel zo tegen en kreeg nog een schuldgevoel erbij.
    Vandaag heerlijk gewandeld in bos. Ik hoop dat jij ook geniet vant mooie weer. liefs.

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.