maandag 24 maart 2014

Heerlijk: ontslagen!!!


Het enige ontslag waar je blij van wordt; uit het ziekenhuis!! 

Nou ja....eind van de middag dan. Mag hij het ziekenhuis uit om te verder te herstellen. Maar dus weer gezond genoeg om het ziekenhuis uit te mogen. En alle lichaamsfuncties doen het weer zelfstandig, geen koorts of ontstekingen. Hoera!! Dat waren 11 hectische ziekenhuisdagen. 

Besprak gisteren met hem waar hij wil herstellen voordat hij weer aan het werk kan en hij gaf aan dat hij dat niet bij mij thuis gaat doen, maar elders. Hij gaf me aan dat bij mij thuis hem en mij teveel stress zou opleveren, gezien de "toestand" waar ik me nu in bevind (en ook nog dat mijn dochter misschien binnenkort ook weer even thuis komt bivakkeren) en hij geen extra zorgen erbij kan hebben. 

Hoe moeilijk ik het ook vind; ik moet mijn ego opzij zetten en hem zijn keuzes laten bepalen. Als moeder wil je/ik het liefste kunnen zorgen voor je liefsten. Maar ook kunnen en moeten loslaten hoort daarbij. En de keuzes van je kinderen accepteren, ook al gaan die in tegen je gevoel als moeder, als uberzorgert. 

En goed beseffen dat het geen brevet van niet kunnen moederen is. Geen afwijzing, maar hij wil heel graag dat ik die gesprekken ga voeren en werk aan me beter voelen. En hij beseft maar al te goed dat ik dat alweer heb uitgesteld en misschien ook wel weer wilde uitstellen voor deze week; want..

Ja, ik zorg slecht voor mezelf. Niet voor de supermarkt om de hoek; de omzet is enorm gestegen, vooral van de koek- snoep en snaaiafdelingen. Vanochtend een halve linksom rechtsgedraaide biologische cake weggemieterd, aangezien het vuilnisbakkendag is. Weg ermee; in de enige goede vuilnisbak en niet in mijzelf. 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!
5 opmerkingen:

 1. Eet eens een gekookt ei als tussendoortje. Helpt enorm tegen snaaizucht.
  Plakjes vleeswaren zoals kipfilet, ham of rosbief kunnen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi meid, t gaat echt niet goed met je he. Heb je al gesprek gehad met coach?
  Maar wat een stress moet dat gegeven hebben dat je kind zo ziek is. Helemaal begrijpelijk. Nu toch hup weer opstaan en jezelf aanpakken. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het heel erg goed en lief van hem dat hij ervoor kiest om jou met rust te laten, door elders te herstellen. Het komt wel goed met hem, zorg jij nu maar even goed voor jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo dat vind ik heel dapper van je zoon!
  Hij had ook makkelijk kunnen denken: Ik ga bij mijn moeder, word ik lekker verwend!
  Wel begrijpelijk hoor dat je even in een dip zit, je hebt een hoop zorgen om je kind gehad.
  Zet hem op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed moederschap vertaalt zich onder andere in volwassen kinderen die goede beslissingen kunnen nemen.
  Zorg goed voor jezelf, ga elke dag een half uurtje wandelen, desnoods een kaart sturen en een wandeling maken naar een brievenbus een stuk verder dan je normale brievenbus. Met een kaart doe je andere mensen weer een plezier! Twee vliegen in een klap.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.