zaterdag 18 juni 2016

Mannenkoorzwijmel

Mijn vader zong jarenlang in een mannenkoor. Hij maakte uitstapjes, zelfs naar het buitenland, zong in kerken, op festivals en had er veel plezier in. Voordat hij getrouwd was zat hij samen met mijn moeder in een bandje waarbij mijn moeder gitaar speelde en mijn vader de bas. Als ik de foto's zie, snap ik soms niet waar het allemaal mis is gegaan. Twee jonge mensen, streepjestruien, de wereld nog open voor hen..

Mijn moeder vond het koor wat minder leuk, want ze zei me later dat er wel geld was voor zijn uitstapjes, maar niet voor haar. Dus snap ik haar nu beter als ze elke maand nutteloos geld uitgeeft aan alweer nieuwe setjes kleding.

Maar goed..dat zingen dus.

Ze repeteerden altijd in een cafe/restaurant bij ons in de buurt en ik mocht wel eens mee op zaterdagen als mijn vader, die verantwoordelijk was voor de partituren, alles klaar moest leggen. Dat was allemaal nog voor de tijd dat mijn broer ging voetballen, want toen stond hij op zaterdagen altijd langs de lijn en daarna in de kantine voor een lekker broodje kroket. Het zingen kreeg minder aandacht in die jaren.
Mijn vader dronk nooit alcohol, want slikte al jarenlang zware medicatie en daar mocht hij niet bij drinken. Dus het bleef bij de kroket en een colaatje. Of toen nog ranja denk ik.

Op een gegeven moment had het koor in de jaren 70 een LP gemaakt met 'moderne' muziek. En onder andere onderstaande song stond erop. In die tijd populair.

Die schoot vandaag in mijn hoofd, toen ik aan mijn vader dacht. Toen ik in de spiegel keek. Ik lijk uiterlijk zoveel meer op mijn vader dan mijn moeder (die altijd elegant en slank was). Mijn vader kon met iedereen wel een praatje aanknopen toen hij jonger was. Mijn moeder altijd stil en nukkig thuis.
Naar buiten toe een leuk plaatje allemaal. Thuis twee  mensen die nou niet het beste uit elkaar haalden.

En zoals de Unive reclame altijd zegt: En daar plukt U de vruchten van!

12 opmerkingen:

 1. Moet bij de Humphries altijd aan mexicoooo denken, en daar word ik goedgezind van.Leuke zwijmel, dit !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Swingende zwijmel. Bedankt.
  Jammer dat er geen opname is van je vaders koor.
  En ja, die vruchten kunnen soms wat wrang zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor je plezante flashback van je ouders. Thuis was het dus niet Gedeelde vreugd is dubbele vreugd tussen je ouders. Jammer, kan je als kind ook niets aan doen. Ouders zoek je niet uit maar krijg je *WINK*.
  Je muziekkeus daar is vandaag niets mis mee. De seventies! Uit onze jonge jaren. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh heerlijke zwijmel en ik heb deze al heel lang niet meer gehoord.
  Elk huisje heeft zijn kruisje en niemand kan zijn afkomst zelf kiezen, je hebt geluk of pech en moet er mee leren leven.
  Groetje, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gemengede gevoelens dus over je ouders, begrijpelijk hoor.
  Jammer dat ze niet zo blij waren als de mensen in dit filmpje, wat een heerlijk lied. Ik heb hem even lekker hard gezet!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige muziek, zo fijn dat weer eens te horen.

  En ja (zucht) jouw ouders lijken dus heel erg op de mijne. Qua karakter heb ik veel van mijn vader (GodZijDank) qua uiterlijk echt het kind van haar moeder (grmbllsk&^&*)

  Koor.....geweldige herinneren, zelf ook gedaan vanaf mijn heel jonge jeugd tot in 2008 bij een operatie mijn stembanden geraakt werden en mijn zangstem dus naar de gallemiezen geholpen werd.

  Liefs en fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik herken mijn ouders in jouw beschrijving. Andere tijden en zo..
  Lekker nummer om weer eens te horen. Zat van de week zelf aan Mexico te denken maar was gisterenavond de context kwijt dus… Voor iets anders gegaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heerlijk nummer is het, trouwens ik hield wel van dit koor.
  Ik herken mijn ouders niet in je verhaal over die van jou, maar wel mezelf en ex... :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooit heb ik geloof ik gelezen dat het in het koor van Les Humphries ook niet allemaal koek en ei was, maar deze muziek is prima!
  Tja, wat de verhouding tussen ouders voor invloed kan hebben op hun kinderen, breek me de bek niet open...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahhhh... nostalgie. Leuk! Ik heb vaak op deze muziek gedanst, net als op Mexicoooooo.
  Leuk inkijkje in je leven. Maar de vruchten kunnen idd wrang zijn.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.