zondag 30 juli 2017

Van vrijen naar breien op de bank!

Nou ja, bank; nu eerder op een hoge stoel achter het Netflix-scherm, met kussen in mijn rug. Met mijn timertje op 10 minuten. Blijven bewegen die rug he.

Toch maar even een wasje gedaan, kunst en vliegwerk qua was erin en eruit halen. Maar gelukt. Yeah...morgen toch schone onderbroeken!

Iets uit plastic gehaald wat nu uit staat te dampen en wat nog 72 uur uitgerold moet liggen alvorens in gebruikname. Dat was al een hele tour, om dat iets uit plastic te halen. Want mozeskriebel, wat is de inhoud zwaar.

Dochterlief appte nog even vanuit haar werk of er nog een colbertje van haar van Micheal Kors - wat we ooit in New York kochten - hier hing. Maar die was al bij haar thuis, na het nakijken van de kasten her en der.

Ook voor het eerst gebinge-watched. Grace en Frankie. Zo leuk. Stel me voor hoe fijn zo'n vriendschap is. Maar ook afleveringen waarin ze hevige ruzie hadden, dus wel levensecht, niet alleen maar I Love you, hug hug...

En jemig wat heb ik een klein klein klein leven nu.En, na een lange nogal saaie met nul mensen ingevulde dag, vraag ik me af hoeveel mensen eigenlijk graag zo'n zondag zouden willen hebben.

Kan de dag invullen hoe ik wil.
Niemand zeurt aan mijn hoofd.
Kan Verstappen op plek nummer 5 zien rijden komende vanaf plek 1, maar hij finished in ieder geval. Niemand die een romantische film of zo wil zien.
Eten hoeft niet op tijd.
Afwassen ga ik zo maar nog even doen.
Hoef niks op Fakebook te plaatsen, want niets interessants te melden, te laten zien of beleefd. Ook geen boedha quote, baywatchbeachbodyready-foto of kijk mee weer eens een goede moeder zijn van mijn kleintjes in matching outfit-foto.
Al breiende kom ik op ideeen. Schattige witte katoen van Z eeman met een glittertje en die roze katoen had ik al toen mijn dochter nog klein was. Nu alles in elkaar zetten, afwerken en knoopjes erop naaien. Is voor kleindochter uiteraard. En toch: alweer denk ik dat het niet leuk genoeg is. Of te sullig want handgemaakt = ouderwets.

En kan ik niks meer breien dan is er helemaal niets meer te beleven op mijn bank. Al hadden Grace en Frankie wel een uitmuntend idee voor een business voor vrouwen met pijnlijke gewrichten en andere onderdelen.

Yam Yam!!
10 opmerkingen:

 1. Zet een advertentie, dat je een sportieve mam zoekt om samen op de bank te hangen of te breien....😂
  Netjes gebreid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Breien kun je goed.. en die rug.. ik hoop echt dat hij zich binnenkort weer normaal gedraagt! Beterschap nogmaals.. X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handgemaakt is juist niet ouderwets: het is eigentijds, altijd geweest ook! Sterkte met je rug en een schrale troost: ik ging wel naar een fysiotherapeut (2 jaar geleden) en het werd alleen maar erger......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je breidt beter dan ik en ja het is een kunst om blij te zijn met wat je hebt, dat is, ondanks pijntjes en weinig geld en geen kerel, heel veel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is de kunst blij te zijn dankzij kerel...:)))

   Verwijderen
 5. Soms zou ik met je willen ruilen. Helemaal alleen zijn. Maar altijd alleen lijkt mij niets.
  Ik hoop dat het straks met je rug wat beter gaat. Inderdaad blijven bewegen. De tijd doet de rest.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het een heel leuk truitje worden hoor! Zelfgemaakt is juist in!
  Ik denk dat je dochter er blij mee is.
  Wij hadden ook een zondag die heel rustig verliep.
  Heerlijk, er komt niemand en je hoeft niks, alleen maar lekker lummelen de hele dag

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een narigheid, ik hoop dat er snel beterschap optreed. Dat truitje wordt erg leuk, dat is dan weer leuk.
  Sterkte en groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De zondag kan inderdaad saai en leeg zijn, iets waar ik afgelopen zondag ook wat last van had, maar door wat te fotograferen in de tuin en wat tutten met planten werd het toch geen onaardige dag.

  Ik neem aan, dat je een nieuw matras uit de plastic verpakking moest halen???

  Mooi gebreid dat truitje en ouderwets, ik weet niet, wat me wel opvalt, is dat er nauwelijks nog wol en brei- en haaknaalden te krijgen zijn, want ik had een haaknaald nodig, die blijkbaar alleen nog bij Zeeman en Wibra te krijgen zijn, terwijl er een tijd was, dat je die overal wel kon kopen.
  Zelf vind ik iets zelfgemaakt nog altijd specialer dan iets wat gekocht is, je hebt het met liefde en aandacht gemaakt...

  Hoe gaat het met de rug?
  Ik zat onlangs aan je te denken, is het een mogelijkheid om bij de gemeente aan te kloppen voor een collectieve zorgverzekering?
  Dit heb ik zelf gedaan, nou ja, de bewindvoerder dus na een tip van mij en dit is toegekend.
  Met deze collectieve zorgverzekering wordt meer vergoed en zou je toch gebruik kunnen maken van een fysio voor je rug.
  Kijk daarvoor eens op je gemeente site en bij deze de link om het een en ander eens te bekijken: https://www.gezondverzekerd.nl
  Het betekent wel weer papier-gedoe, maar dan heb je ook wat!

  Sterkte!

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.