zondag 29 oktober 2017

Van scheiden tot autorijden

Gisteren kwam mijn dochter even kort langs. Ze had een auto gehuurd om vandaag een uitstapje te maken met de tweede leg van haar vader.

Maar even een pitstop hier, want sommige kleintjes moesten naar de wc en ze vroeg of ik nog boodschappen nodig had. Konden we met de auto doen. Nee hoor...had ik al in de ochtend gedaan, maar lief dat ze het vraagt. En of ik zin had om met ze mee te gaan naar de Ikea, daar konden kinderen nu gratis eten als er een volwassene voor een x bedrag besteld. Met 4 kleintjes was het wel handig als er nog een volwassene bij was. Haar man was aan het werk. Dus ik was de Sjaak.

Ik twijfelde heel even - trek ik dat wel tijdens Spitsuur in het restaurant bij de Ikea en dan ook nog tijdens een GRATIS aktie, dan weet iedereen dat het megadruk is - maar toch maar wel meegegaan. Soms is het goed om net iets over je comfortzone te gaan.

Wel lief en grappig om kind van mijn ex te horen vragen of ik eerst getrouwd was met haar vader. "Ja, dat klopt. Waren jullie toen niet meer verliefd en zijn jullie daarom gescheiden? Yep. Kan jij ook autorijden? Ja hoor."
Zo grappig dat dit soort vragen in 1 adem doorgaan. Van scheiden tot autorijden.

En spitsuur was het inderdaad. File bij de lift, want die was kapot - gelukkig kende ik nog een sluip-door-kruip-door route naar een andere lift, filevorming bij de uitgifteloketten en bij de kassa's. Wel fijn dat we eerst een grote tafel hadden gezocht en ik ergens de laatste kinderstoel vond dus kleinkind kon ook lekker zitten en mee kon doen met de rest van de kinderen.


Foto van Pixabay


Bewonder mijn dochter dan voor haar geduld, maar ook dat ze heel duidelijk is voor haar halfbroertje en zusjes in hoe ze zich moeten gedragen buitenshuis, dus bij haar geen gejengel of gezeur. Take it or leave it.

Daarna werd ik voor mijn deur weer afgezet en reed het hele grutje naar de woonplaats van mijn dochter en schoonzoon voor een nachtje logeren en daarna een dagje pretpark. Iets wat haar vader zou moeten regelen (leuke dingen doen), maar dat deed hij bij de 1e leg ook al nooit. Dus doen grote zus en broer dat regelmatig; leuke uitstapjes regelen.

Ben trots en blij met mijn familie en ook die tweede leg. Als ik zie hoe lief ze voor kleinkind zijn, dan smelt ik een beetje. Mijn eigen melting-pot.







7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat mooi. Je mag echt heel trots op je familie en op je zelf zijn hoor.

Anoniem zei

Wat fijn dat iedereen zo goed met elkaar omgaat, dat is wel eens anders na een scheiding. Dikke pluim voor jou en je familie.

Anoniem zei

Heel mooi.

klaproos zei

toch heerlijk dat het zo kan... ik ken ook wel andere situaties hé

Petr@ zei

Wat leuk allemaal! Groot compliment voor je dochter!

Liefs

johmar zei

Mijn dochter heeft ook een broertje uit het 2e huwelijk van haar vader, zij is bijna 30, hij net 16, ondanks het slechte contact tussen vader en dochter zijn zij en haar broertje erg gek met elkaar. Bijzonder is wel dat mijn ex mij altijd verweet dat ik door mijn manier van opvoeden gezorgd heb dat dochter niet zoveel van haar leven gemaakt heeft, dat hij zelf totaal geen aandeel in die opvoeding had vergeet hij voor het gemak maar even, helaas gaat het met zijn zoon ook niet goed, spijbelen en slecht presteren op school ,maar ook dit keer heeft vader weer een zondebok gevonden, slechte vriendjes, verkeerde invloed van dochter , daarbij volledig voorbijgaand aan het feit dat zowel hij als zijn huidige vrouw, meer dan 40 uur per week werken en er totaal geen aandacht voor zoon is , die uit aandachttekort alles doet om toch maar aandacht te krijgen. Gelukkig krijgt hij die aandacht wel van mijn dochter en heb zelfs ik een leuk contact met hem , toen hij vorige week bij zijn zus logeerde zijn we zelfs met zijn 3en uit lunchen geweest op mijn kosten.

Iris Papilio zei

Dat moet je inderdaad heel goed doen. Dat je dochter en zoon zo lief voor hun halfbroertje en -zusjes zijn! En groot gelijk dat je mee bent gegaan.. Het was vast een hele drukte maar als ik het zo lees kan je dochter dat grut wel aan...