woensdag 25 september 2024

Fris

Had deze week voor het eerst dat ik even een vest aanschoot, omdat in een shirt met korte mouwen opeens fris aanvoelde. Keek op de thermosstaat en die gaf 22 graden door, dus dat was echt gevoelstemperatuur. Maar met alle regen en bewolking voelde het kouder, fris inderdaad.

Wat een heerlijk gevoel, die warmte. Dus nam me ook voor mijn dekbed weer op mijn bed te leggen, in een schone dekbedhoes. Nu had ik een gewatteerde dunne sprei op mijn bed, op de lege dekbedhoes. Dus hoppa; alles in de was en gun jezelf die luxe van warmte nou maar. Dat slaapt ook beter.

Zag in de post-app dat er een brief van de rechtbank onderweg is. Benieuwd of de rechter uitspraak heeft gedaan en wat er besloten is. Of wil mijn broer opeens wel mediation? 

Aanvulling: Postbode zag ik al aan komen lopen toen ik de voordeur aan het afstoffen was (ja echt!). Hij gaf me een catalogus aan en ik vroeg hem of hij geen brief had. Nee, hij had alle post van een ander dorp in zijn vakje gevonden, dus die brief is 'kwijt' of komt morgen. Dat verzin je toch niet?

We gaan het zien en ik heb al besloten, al lang hiervoor, dat ik dingen niet ga aanvechten. Dit is de uitspraak en hier moet ik het mee doen (vrij naar Mr. Reid)..

Geen energie stoppen in zaken die alleen maar energie vreten. Niks oplossen en vooral geen levensvreugde toevoegen. Als een soort Dementor dat juist uit me zuigen.

Heerlijk kopje koffie uit eigen keuken gedronken, de witte was draait en besloten dat ik de Bless your house routine weer mag afstoffen en zo even de weekopdracht van maandag nu ga uitvoeren. Gedaan is maar gedaan en geeft altijd een goed gevoel. Dat wil ik graag weer terug krijgen. Een goed gevoel over zaken in mijn leven. 
Dat klinkt hoogdravend. Hoogmoedig wellicht. Want ik heb maar een klein leven. En hoe 'goed' leef ik dan? En waar zit dat goed dan in? 






1 opmerking:

Zuinigaan (Aaf) zei

Ik heb vanochtend voor het eerst op de fiets handschoenen aan gedaan. Heerlijk warm!
Afgelopen zondag al het wollen herfstdekbed en de elektrische onderdeken op mijn bed gelegd. Dat dekbed was de eerste nachten eigenlijk wat te warm, maar afgelopen nacht was het fijn, die warmte.