donderdag 19 september 2024

Kibbeling en vertraging

 Even een kort bezoekje bij mijn moeder gemaakt. Kort omdat ik wist dat ik een hele dag niet trok en bovendien ook wat beter mijn grenzen moet bewaken in het kader van niet overkoken.

Haalde wat lekkers voor bij de koffie voor haar en probeerde de koffiebeker gekregen van mijn dochter uit. Die houdt de koffie loeiheet ook, dus pas halverwege de reis kwam ik aan drinken toe. En niet door het tuitje, maar gewoon uit de beker zelf. Anders te heet. Dat heb je met zwarte koffie. Bij de AH to go daar is die koffie altijd megaheet. 

Op het station van de plaats waar mijn moeder woont stond al een tijdje een viskar. Van een dorp bekend om zijn vis. Dus daar een portie verse kibbeling gehaald en was nog lauw/warm toen ik bij mijn moeder aankwam. 

Ze houdt van vis, maar koopt dat dus nooit meer voor zichzelf. Vroeger kwam er op vrijdagen een viswijf, sorry, visvrouw met een busje langs met verse vis. Maar dat is ook alweer jaren terug gestopt. 
Wel leuk dat ik hierdoor ook verhalen hoorde over hoe haar moeder ook zo van vis hield en daar gerust een flinke wandeling voor over had naar de markt in het centrum van de stad om vis te halen. 

Ze zag er verzorgd uit, geen vette haren, waar mijn familie over klaagt. En ze vertelde dat ze wist dat ze een ziekte in haar hoofd had, daar zat wat, waardoor ze minder goed dingen kon onthouden. Maar voor de rest kerngezond hoor. Slikt nul tabletten. 

Keek of er nog meer rare facturen lagen, maar gelukkig niet. Vroeg aan haar of zij wist waar dit voor was (beetje lullig, want dat soort dingen weet ze niet meer zo goed als voorheen). Wel dat ze een paar jaar terug voor mijn zusje wat zaken op haar naam had laten zetten, want zusje was een paar keer naar een dure kapper geweest en nu had ze geen geld meer. Zo zielig.

Maar zo had ze toen al gezegd, dit bleef ze niet doen. Nu was het klaar. Dus leek haar niet dat ze iets van vorig jaar ook ging betalen. 

Ging op tijd weer terug en mijn moeder vertelde dat er in de middag een neef en zijn vrouw zouden komen. Om het allemaal niet te druk te laten zijn, vertrok ik op tijd dus.
Helaas zag ik op het station aangekomen dat de trein mijn richting op was uitgevallen. Alle verkeer rondom een stad was veel en veel minder en dat duurde tot zeker 16.00 uur. 

Omgereden via een andere stad en daar kon ik de intercity nemen. Was nog redelijk op tijd bij de bushalte alleen daar weer spitsuur omdat veel diensten tot 15.00-15.30 draaien en dan veel mensen de bus naar huis nemen. 

Heel fijn dat mijn fiets er nog stond en ik lekker naar huis kon fietsen. Even wat water drinken en nog wat dingen doe die gedaan moeten worden vandaag. 
En nog net in de laatste zon in de tuin even kalmeren met een boek.







1 opmerking:

izerina zei

Goed,dat je aan jezelf denkt.