zaterdag 16 juli 2016

Vakantie zwijmel

Niet dat ik ga, maar een heleboel mensen om me heen wel. Op mijn werk, in mijn familiekring, vrienden, mensen in de straat.

Dus schoten deze songs in mijn hoofd. De laatste omdat je denkt dat je lekker in Zuid-Frankrijk van een mooie dag nageniet en het dan wreed eindigt. En de eerste omdat ze in haar tijd zo verfrissend anders was.

Ik ga denk ik maar een beetje themaweek vakantiestemming doen. Eten en drinken in vakantiesfeer.

Griekse Salade
Turkse gevulde aubergines
Chileense Chateau Migraine
Spaanse Pepers
Italiaanse Pizza
Marokkaanse couscous
Franse croissants (nou ja...beter van niet maar wel lekker om aan te denken) met Cafe au Lait.


Genoeg te verzinnen om alles wat mensen op vakantie zo waarderen, ook hier te hebben, doen of drinken.

Nou nog een beetje zon erbij! En oh ja...net doen alsof jouw slaapkamer een hotelslaapkamer is. Met lekkere vers opgemaakte bedden (en zo'n beddesprei die meer gezien heeft dan je lief is).








10 opmerkingen:

Anoniem zei

Wij gaan nergens heen en het weer gaat zowaar zomers worden. Eet jij maar lekker vakantievoer met een Chileense slobberwijn. Zolang de wereld waanzinnig is geworden, kunnen we beter gewoon thuis blijven.

Anoniem zei

Wij vieren onze vrijheid ook thuis. Maar ik geniet ook van de reizen die mijn kinderen maken en word blij van de fijne verhalen van buren, bij thuiskomst. Ik zorg voor planten en poezen en word blij van de bedank-cadeautjes. Ieder viert zijn vakantie op eigen wijze. Ik vier 'm eigenwijs.

Iris Papilio zei

Leuk bedacht dat weekmenu haha..
Maak er wat van! En een fijn zwijmelweekend ook alvast!

Ria zei

Oost west thuis best. Mijn reislust is al enige jaren over. De kinderen gaan wel en ik zal blij zijn als ze weer terug zijn en alles weer als vanouds.
Groetje, Ria

MelodyK zei

wel een leuk idee! En bijpassende muziek.

En ja die sprei.... die hebben wij ook ;-)
OP vakantie gaan doen we nooit, onze zomers bestaan al jaren uit het oppassen op honden van vrienden en kennissen... heerlijk.

fijn weekend

Maria zei

Wat opvallend te lezen dat de reageerders allemaal niet met vakantie gaan. En wij maar denken dat "iedereen" op vakantie moet. Ik lees een goed idee.. oppassen op dieren, en dan vooral in andermans huis, dat heb je ook een vakantiegevoel. Je kan zelfs blijven werken :).

Ik hoorde pas een mooie uitdrukking: ik "woon op vakantie", en die ga ik overnemen. Zorgen dat je zo'n lekker woonstekkie hebt, dat je nooit meer op vakantie hoeft. Ik ga nu weer gauw verder met schuren, anders woon ik nooit op vakantie ;)

Ariadnesdraad zei

That's the spirit ! Kan niet stuk met die heerlijke muziekjes ....

garboj58 zei

Heerlijke opzwepende muziek.....mag van mij zo weer die tijd zijn....die maaltijden zijn zeker niet verkeerd....

Fijn weekend!!!

Anoniem zei

Mooie uitdrukking, Maria. Wij wonen ook op vakantie.

Dwarsbongel zei

Onze vakantie is gewoonlijk op het huis passen van een van de kinderen. Die gaan dan over ver, en wij komen in een inmiddels vertrouwde, maar anders dan dagelijkse, omgeving.
Daar kunnen we stevig van genieten!
Je muziekkeuze past helaas goed bij het contrast in de actualiteit...