zaterdag 10 september 2016

Balance, harmonie en weer nuchterheid zwijmel

Op welk vlak dan ook. Werk, lijf, omgeving. Terug naar een 'nuchtere' staat.  Niet langer me omgeven door stressfactoren. Terug naar Sobriety.

Een flinke uitdaging.

Zo'n 20 jaar geleden kreeg ik de CD van deze dame van een Australische meneer die een aantal maanden bij ons werkte. En wat was ik verliefd op hem. Echt vanaf het eerste moment dat ik hem zag met zijn nieuwe erg witte sneakers, geruite shirt en spijkerbroek. Totaal nutteloos dat gevoel vond ik direct, want hij was getrouwd. En ik wilde niet zo'n vrouw zijn die een andere vrouw ongelukkig maakte.

Toch trokken we heel veel met elkaar op, als buffer mijn kinderen ertussen. Er gebeurde niets wat niet mocht en ja, ik fantaseerde er driftig op los. Maar zei niets. En begreep niets van zijn aandacht.

Omdat ik net als Cesar Millan deed: No looking, no touching.


Altijd als ik deze song hoor denk ik aan hem. Had ik wel passievolle nachten willen hebben, ook al was het maar tijdelijk? Ben ik een te braaf mens. Of te rechtlijnig in wat goed en fout is.

Hij was just a twist in my Sobriety.



11 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Je had al eerder over deze meneer geschreven. Sommige herinneringen zijn zo mooi. liefs van mij.

Anoniem zei

Juist heel goed dat je aan die andere vrouw dacht.
Prachtige zwijmel. Ze heeft een warme stem.

Bertiebo zei

Ah Tanita Tikaram. Ik ben ooit eens met een stel collega's naar een concert van haar geweest. Tot op dat moment had ik nog nooit van haar gehoord, trouwens, maar het was erg mooi. Nu al heel lang niet meer aan gedacht, maar ik ga weer eens luisteren!

Iris Papilio zei

Die man heeft een onuitwisbare indruk op je gemaakt. Dat mag. Maar oh wat een ellende zou het veroorzaakt kunnen hebben als je jezelf had laten gaan. Behoud die herinnering maar en die dromen en fantasietjes, kan geen kwaad hoor! En het zal gesleten zijn langzamerhand. Maar deze associatie zal wel nooit weggaan.
Echt een prachtig nummer zeg!

MelodyK zei

Geweldig toch hoe muziek je bepaalde herinneringen laat oproepen.

Wat of je bent, of je handeling toen goed of fout was.... wat wie daar ook van vind of niet, is totaal niet belangrijk.
Jij hebt voor jouw gevoel het enige goede gedaan en dat telt.

Fijn weekend.

Ria zei

Je mag best verliefd zijn op een getrouwde man,waarom niet, als je maar sterk genoeg bent het daarbij te laten. Dat lukte jou en er mooie dromen bij hebben mag ook :-)

Dwarsbongel zei

De dilemma's van het leven... Ik vind het een mooi nummer en intrigerende tekst. Ze schijnt er zelf ook wel eens een verschillende uitleg aan gegeven te hebben: https://en.wikipedia.org/wiki/Twist_in_My_Sobriety

Mirjam Kakelbont zei

Dit nummer ken ik nog heel goed. Ik heb een cd van haar.
Achteraf is makkelijk oordelen over een stap die je wel of niet gezet hebt. Het belangrijkste is dat je er toentertijd achter stond!

Happy Earl Grey zei

Prachtig nummer en zoete herinneringen aan ooit was.
Groet El

Ariadnesdraad zei

Prachtig nummer, al word ik er altijd wat triest van ...

natasja zei

O, ja... Prachtig nummer.
Ik ben altijd bij dit nummer gestopt bij de klank, en weet nu pas wat Sobriety betekent (schaam).