woensdag 12 september 2018

Minder plastic

Grappig dat gebruik van plastic folie op spullen in de koelkast. Heb nu een diep bord in de koelkast staan met een plat bord erop. Geen folie nodig en het blijft toch 'goed'.

Verbaas me ook al jaren erover dat Nederland het zo stylish vindt om net als Amerikanen op straat koffie te drinken. Al lopend. Dat had je 30 jaar terug niet. En dus ook niet al die bekers met een plastic deksel erop.

Oh...en nog wat; kan me ook niet herinneren dat wij panisch werden als we geen flesje water bij ons hadden. Van plastic uiteraard. We hadden gewoon niks bij ons. En toch bleven we in leven. En gehydrateerd. Kennelijk.

Of al die bekers met rietjes erin. Of uberhaupt in een bar een cocktail met een rietje. Zie je veel (ok...ik zie dat op tv hahah...) en ik vind het net kleuters met een zuigflesje. Maar gooi al die rietjes op een hoop en je hebt toch heel veel overbodige rotzooi.

Jaren terug, toen mijn auto langdurig ter reparatie moest, kocht ik bij Ikea een Bejaardenboodschappen-karretje op wielen, moesten mijn kinderen enorm lachen. Hahah..mam. Daar loop je toch voor lul mee.

Dat zal best wel, maar het spaarde zoveel zakjes en plastic boodschappentassen uit. Want ik gooi al jaren de losse appels en ander fruit zo op de band en hoppa in de bejaardenkar. En thuis ook weer zo in de kast of koelkast. Losse prei, brocolli - niks zakje. En wat tot op de dag van vandaag nog steeds heel fijn is, is het niet meer hoeven sjouwen van zware tassen. Gewoon rollen.



Een tijd terug - goh een heeeeeeeeeeeeeele tijd terug - toen ik een dagje erop uit ging, zat er een bon voor gratis koffie bij de NS dagkaart. Maar ik had mijn kleine thermosflesje bij me en vroeg of ze die koffie in mijn flesje konden doen (pastte onder het apparaat zag ik al). Weer een plastic beker uitgespaard.

Gewoon een beetje opletten en je kan al een stuk minder plastic 'gebruiken'. 









2 opmerkingen:

Anoniem zei

Doe je goed, zo kan het prima. Doe ik ook zoveel mogelijk.

Sylvia zei

Ik doe met je mee, ook al jaren. Voor het in was om op te letten. Gewoon uit een gevoel dat al dat weggooigebeuren toch idioot is?
Laatst borden gekocht. Grote shopper mee en handdoeken. Niks papier en karton en weetikveelwat vanuit de winkel.