zondag 5 april 2020

Jij wel maar jij niet

Beangstigend hoe 'gezonde' mensen redeneren in dit soort vreemde tijden. Dat het Covid-19 virus alleen Brabantse obese bejaarden treft van ver boven de 80. Daarmee redeneren zij dan ook dat het een 'ver van hun bed show' is. En blijft. Want zij zijn gezond. En jong(er). Survival of the fittest.

Daarnaast nog een discussie of je wel die obese bejaarde moet behandelen. Als hij/zij toch dood gaat. Want te dik. Dus.. En sowieso toch dood na 2 jaar.

En een fijne xenofobe discussie over al die buitenlanders die hier naar toe zijn gehaald om te werken. Die gaan ons natuurlijk besmetten met God weet wat. Lekker he die verse asperges en groenten. Wie zorgen ervoor dat die op ons bordje komen?

Grenzen dicht!

Dan nog een heel onfrisse discussie of die dikzakken nu dan eindelijk eens aan hun dikheid of eigenlijk hun domheid gaan werken. Want ze kosten ons eigenlijk alleen maar geld. Ligt er weer zo'n dikzak in een IC-bed waar eigenlijk mijn dunne moeder had kunnen liggen.

Stoor me verder ook aan een soort van zelfgenoegzaamheid die sommigen in hun verhalen naar voren laten komen. Dat zij heel goed weten dat de mens op de verkeerde weg is (maar zij niet uiteraard) en dat nu echt alles anders gaat worden.

Mijn ex-man zei dan altijd  - in zijn buien van zelfgenoegzaamheid - 'Mark it on the wall'. En dan gaf ik hem een potlood.

Waarschijnlijk dat ik daarom niet zo goed tegen die 'I told you so' houding kan. En het achterover geleun in die houding. Zelfgenoegzaamheid, betweters...brrrrr. Grote hekel aan mensen die zo'n levenshouding hebben. Of mensen die mij inpeperen dat zij pas echt weten wat 'lijden' is. Fijn. Haal ik mijn potloodje wel weer erbij.

Zag net een vliegtuigstreep in de blauwe lucht. Een abnormaal uitzicht momenteel. Werd er bijna blij van, want weer wat activiteit.

Zoals veel momenteel niet normaal is. Ben nog steeds niet naar de winkels geweest. Of uberhaupt verder dan de achtertuin. Maar prima en ver genoeg. Eigenlijk verbazingwekkend hoe creatief ik kan zijn met weinig boodschappen in huis. Nou ja, voor mij weinig boodschappen. Als ik de neiging krijg om toch maar wel 'even' te gaan, dan bedenk ik of het echt echt nodig is. En ga ik niet.

Zag trouwens al een paar vlinders, een fel gele en een Citroenvlinder. En nog heel veel andere insecten die allemaal tevoorschijn komen door het warmere weer. Prachtig.


Afbeelding van adege via Pixabay 


Ga ik nog maar een kop lekkere zondag-koffie maken en genieten van het feit dat ik buiten kan zijn. En niet op 12-hoog met een balkon op het noorden zit.

Genieten in mijn eigen tuin. Met ruim 1,5 afstand. Heel ruim. En me niet gek laten maken door noeste werkers alom. Als ik de hele dag wil niksen (de krant lezen) dan kan dat.


11 opmerkingen:

Bertiebo zei

Mooi stuk, Cellie! Ik zag vamorgen ook een vliegtuig. Misschien wel hetzelfde...

Luz zei

Waar lees je die rare berichten? Laat ze lekker voor wat ze zijn, de mensheid is dom...oh is ook lekker zelfgenoegzaam want ik ben zo intelligent...mark it on the wall!

Ik zag ook veel citroenvlinders en denk dan altijd aan jou!

Kus en liefs

kliefje zei

Ja, vlinders! En hommels. Leuk, leuk, leuk <3

Mevrouw W. zei

Ik las net dat er in ons land een twintiger aan het virus overleden is. En in België vorige week een meisje van 12. Het is dus dom van de jonge, fitte mensen om te redeneren dat zij geen kans op besmetting hebben of op overlijden.
Ik keek naar de documentaire 'levenslucht - een week op de IC tijdens corona' en daar word je toch wel even stil van.

Zuinigaan (Aaf) zei

Ik zag vandaag ook twee verschillende soorten vlinders in mijn tuin! De eerste dit jaar en ik werd er blij van!
Ik vind de discussie over dikke oude mensen die het aan zichzelf te danken zouden hebben dat ze op de IC overlijden walgelijk!

Anoniem zei

Je stemming lijkt wel wat op de mijne;) lekker laten lullen iedereen. Ieder gaat er op zijn eigen manier mee om. De betweters, de told you so’s, en de iets te dikkerdjes zoals ik, die van de stress weer zijn gaan roken en daarmee hun buren weer tot last zijn. Wat we ook doen, wat we ook laten, het zal nooit voor iedereen goed zijn. Dus af en toe stekker uit de buitenwereld en wachten en hopen dat gauw iedereen weer bij zinnen komt. En citroenvlinders zijn leuk! Ik wou dat ik er vandaag 1 gezien had. Wacht, dat heb ik, op jouw blog! Fijne avond! En morgen weer een nieuwe dag. Groetjes Jacqueline

Janne zei

Een keer per dag NOS journaal, op zaterdag de papieren Trouw kopen en op zondagmorgen lezen. Richtlijnen van RIVM opvolgen en dat is het!
Verder wens ik niet geconfronteerd te worden met allerlei onzin van de ‘deskundigen’ die hun mening via internet, tv of radio willen verkondigen.

Nietzomaarzooo zei

Reactie op je laatste blog, want ik krijg het maar niet voor elkaar om op blogger-blogs te reageren. Ik heb er zelfs een eigen blog op blogger voor aangemaakt, maar ‘computer says no!’ en dat blijft hij doen. Dan dus maar zo:

Groetjes van Joke


Belachelijk om 80ers te bestempelen als 'die gaan toch gauw dood' . Wie bepaalt of die toch gauw dood gaan en als ze dat dan inderdaad doen na twee jaar, wie bepaalt dan dat die twee jaar voor niks zijn geleefd? Het gaat er toch om dat iemand zijn eigen kwaliteit van leven bepaalt? En trouwens, zo'n 80-jarige heeft meestal kinderen, kleinkinderen en misschien wel achterkleinkinderen. Die willen oma of opa echt nog niet kwijt en zijn blij met elk jaar dat ze er nog zijn. Kortom; ik ben het met je eens en zit ook lekker op mijn ruime balkon op 4 hoog en op het zuiden (ik weet het, ik ben een bofkont).


Joke - www.jokezelf.nl

Mirjam Kakelbont zei

Vandaag en gisteren heb ik m'n man de grote ronde met Rosa laten lopen. Ik had geen zin in kuddes dagjesmensen en ben lekker in de tuin gaan zitten. Die achterlijken die gewoon schijt-aan-corona-feestjes geven. Egoïsten van de bovenste plank!

izerina zei

Ik hoop niet,dat er echt "iene miene mutten"gespeeld hoeft te worden.Je zult die beslissing maar moeten nemen.

klaproos zei

ach ja... we komen er vanzelf achter hoe het verder gaat.... maar ik wist wél dat het zó niet door kon gaan :-)
ben 'k dan ook een betweter:-) so be it :-)
xxx