woensdag 1 april 2020

En alles staat stil.

Soms denk ik terug aan de kinderserie TiTa Tovenaar. Waarin zijn dochter, door in haar handen te klappen, alles stil kan zetten.

Om even beter na te denken en met een oplossing te komen. En aan het eind, dan is alles weer in orde. Op wat voor manier dan ook. Binnen 5 minuten.



Hoe heerlijk lijkt me dat in deze tijd. Dat de tijd weer verder draait als er een werkend vaccin is gevonden. Of als je 'problemen' de wereld uit zijn. Er een oplossing, een uitweg, een nieuwe weg, een andere route, een andere kijk op gevonden is.

Deze week is er veel sentimentele tv te kijken. Series uit tijden waarvan men kennelijk dacht dat alles beter was. Anders goed, want tijdens Zeg eens AAA speelden er ook wereldschokkende zaken. Geen Pandemie, maar die ontploffing in 1986 in Tsjernobyl,  die schokte toch wel de wereld. Mochten we wekenlang geen spinazie eten of verse groenten van de moestuin.

We zitten midden in het oog van de storm. Weten niet hoe hard het nog gaat stormen en hoelang. En kunnen ook nog niet de schade opnemen door die storm veroorzaakt.

Vertrouw op de veerkracht die we allemaal ingebouwd in ons DNA hebben. Niets is permanent. Alles is altijd aan verandering onderhevig. Leven is verandering.










7 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtige woorden!

Bertiebo zei

Amen.

guusje zei

En ook hele wijze woorden!

Marlou zei

Ha Cellie,

midden in het oog van de storm.
Ja, zo voelt dat voor mij ook...
Ik word er zowaar een beetje depri van, niks voor mij...

Ik ga even pauze houden.
Tot later!
Blijf gezond!
Marlou

.

Mirjam Kakelbont zei

Soms zou ik de tijd een paar maanden vooruit willen zetten. Maar dan leren we hier niets van... Grote catastrofe kan mensen dichter tot elkaar brengen. Daar gaan we voor!

Elisabeth zei

Ben even stil

Alice K. zei

Ach ja Tita Tovenaar dat was geweldig zoals de tovenaarsdochter alles even stil kon zetten! Dat zou fantastisch zijn als we dat zouden kunnen doen...