vrijdag 2 december 2022

Vogels

Mag graag even naar buiten kijken wat voor vogels mijn boom interessant vinden om te bezoeken. Zag ik toch, terwijl Brigitte Kaandorp op de achtergrond speelde, heel veel verschillende soorten tegelijkertijd.

Dat deed me denken aan Nicolien Mizee en haar leuke vogelboekje. Gekregen met inscriptie van haar. Zij is ook weer een vriendin van Brigitte, dus zo kwam ik van B. naar N. Kleine wereld toch!

(He...en straalt dit niet een beetje op mij af hahaha, fluisterde mijn ego!).

Enfin; die vogels dus (oh wat errug, nu denk ik aan de oudste Nederlandse zin..Hebban olla Vogula, hoezo mindhoppen?).

Zag een Roodborstje (teken dat het kouder gaat worden, al gaven mijn tenen dat ook al aan), een Merel, huismus, Koolmeesjes-echtpaar en een (die moest ik even opzoeken, wat een mooie) Nog niet gevonden, welke vogel dit was, maar dat komt nog wel. Misschien bezoekt hij/zij mijn tuin nog wel een keertje. Oh ja, nu het kouder gaat worden ook weer vetbollen etc gaan ophangen. En inspiratie bij mevrouw W. om die vetbollen zelf te maken. Leuk werkje!




4 opmerkingen:

izerina zei

Oh ja,ik kan ook zomaar naar de vogels zitten kijken

nicole orriens zei

Ik heb de vetbollen weer opgehangen en geniet ook van de vogeltjes die langs komen!

Lot zei

De voederboom staat sinds gisteren. Is een echte boom en op maat gemaakt en takken verwijderd en ontbladerd. Er komt straks nog een voederbal op paal zodat de ratten er niet bijkunnen.
We hopen dit jaar de bonte specht weer te zien, vorig jaar hadden we maar een iel boompje met dunne stam en daar kan hij zich niet goed aan vasthouden.
Nu dus een dikkere uitgezocht.
Vanmiddag halve kokosnoten vullen met vet en zaden en wat pindakaas smeren

Anoniem zei

Helaas hier even geen voer meer buiten want we hebben ratten in de tuin lopen. De buurvrouw voert elke dag en alles wat op de grond valt is voor de ratten. Heb er al iemand van de gemeente bij gehad maar die geven ook al aan het is dweilen met de kraan open zolang er gevoerd blijft worden…
Ik laat wel veel bladeren enzo liggen (ook uit luiigheid, dus er komen ook veel vogels die zelf t een en ander wat er kennelijk spontaan in mijn tuin ligt eten. Groet Geldover