zaterdag 9 september 2023

Echt kijken en dan zien

Blij zijn met de paarse vlinderstruik. Als stekje gekregen van Helene. Ik snoei de dode bloempluimen eraf en zo blijft hij doorbloeien. Wat veel vlinders en insecten bezoeken die struik. En mijn andere bloeiende planten. Vrijwel allemaal vlindervriendelijke bloemen. Niet allemaal netjes in rijtjes opgesteld. Beetje een ongeordend zooitje. Gepland ongeordend zooitje.

De Borage groeit op plekken waar het niet heurt. Maar van mij mag het. Die blauwe bloemetjes zijn zo fraai. Groeit dus aan de randen van mijn bordes. Tussen de tegels! Opeens groeit er een lollipop bloem uit een pot. Overgewaaid denk ik vanuit een zaadje. Maar de vlinders zijn er superblij mee.

De roze anemonen zijn zo mooi. Deden het een aantal jaren helemaal niet, maar nu kennelijk zijn plekje gevonden. En bloeien. Voluit. 




Verder wil ik de hele dag wegdromen. In een boek verdwijnen, online dingen lezen of bekijken, in keutelen in de tuin, maar niets groots noch opwindends. Klein klein en nogal saai leven.

Dus alweer mijzelf onder de derriere geschopt; de bus in NU en oeps...bus later dan de bedoeling dan mis ik de aansluiting op het station, trein is dan al weg. Nou ja, dan maar half uurtje wachten. Maar kijk; nu is vertraging fijn; 5 minuten vertraging had de trein dus even doorlopen en ik haalde de vertraagde trein op het nippertje. Wel enorm vol. Uitpuilend vol. Japans aanduwers-vol.

Maar ben gepokt en gemazeld door mijn werkreis-ervaring en zag nog een leeg plekje. Ja, tegenover een jongen die zo IS terrorist kon zijn, maar wat kon mij dat bommen. Plek!

Ook enorm druk op het strand - ik ging naar Zandvoort en daar kwam deze volle lading ook nog bij. Maar ik zag de zee (al ben ik niet op het strand geweest) en het voelde eventjes als een echte vakantie. Voelde me niet prettig genoeg om op het strand te lopen, te warm en te druk. Daarna weer terug en de trein terug had ook problemen. Reed maar tot Haarlem. Problemen met treinen. Ook hier volle bak. Op het station zag ik dat de bus pas over 11 minuten zou komen, dus gunde mijzelf een ijsje. 

Bus kwam. Laat. Chauffeur stapte uit. Deed de deur weer achter zich dicht en de volgende chauffeur die kauwde misschien wel traag, want het tijdslot was allang voorbij. En mensen begonnen te zeiken en dringen en klagen. Zo geen zin an! 

Naar andere bus gelopen en die ging nog eerder weg dan de bus die ik wilde nemen. Fietsje naar huis, eten gemaakt (had ik gisteren al bedacht en had daar nog steeds zin in, de afwas netjes gedaan en nu heerlijk niets hoeft meer. 

Best fijn!




7 opmerkingen:

Anoniem zei

Je zat gelukkig niet in die ene trein die tussen Rotterdam en Barendrecht meer dan een uur stil stond zonder airco voordat mensen er uit mochten. Ik gelukkig ook niet. Pff!

Ik had gisteravond het afscheid van een ex-collega die (net als ik eerder) een andere, hopelijk betere, baan heeft gekregen. Fijn om mijn andere ex-collega's weer even te zien, maar wat een narigheid op de voormalige werkplek. Wat ben ik blij dat ik daar weg ben, maar wat is het stom dat een leuke plek met leuke, aardige collega's die iets voor elkaar en de patiënt over hebben gewoon om zeep geholpen kan worden door stom dom management. En ik weet zeker dat het management zichzelf nog steeds op de borst klopt over hoe fantastisch ze het doen.

Fijn om de zee even gezien te hebben, moet ik ook weer eens doen.

izerina zei

Je hebt er veel voor over om de zee te zien

Bertiebo zei

Dat is het precies, niks hoeft, dát is vakantie.

Alice K. zei

Knap dat je er toch op uit ging in die hitte! Ik sla behoorlijk lam van warmte en wil dan alleen nog maar met een koel drankje bij de ventilator zitten. Met de laptop. Maar jij ging toch en altijd fijn om de zee in het echt te zien!
Fijne vakantie verder en gun jezelf ook tijd om te niksen...

groetjes, Alice K.

Petra1945 zei

Kan ik me wat bij voorstellen. Heb een paar maanden geleden ook een boulevard langs de zee bewandeld... Ik denk dat het wel 25 jaar geleden was dat ik een zee zag -- dit was in Scheveningen. Voorlopig dus weer tevreden.
En wat jij nu doet, dat is bijtanken!

Mirjam Kakelbont zei

Wij hebben ook veel plezier van onze vlinderstruik. Met de rest van de vlindervriendelijke planten ook. Alleen dit jaar weinig bijen en hommels. Jammer. Mijn man heeft vakantie en we wilden naar het strand. Fietsen bij 30 graden vind ik best, maar naar het strand...
Groetjes!

Mevrouw Niekje zei

Dat klinkt als een prima vakantiedag! Geniet er nog maar van!