donderdag 11 juli 2013

Heel Holland Bakt

Vraag me echt af of ik een soort van kneuterige vrouw van middelbare leeftijd ben geworden (of ben hahah) omdat ik Heel Holland Bakt zo'n plezier vind om naar te kijken.

Ik was al fan van The Great Britisch Bake off, niet alleen voor de recepten, maar de sfeer, het commentaar, de heerlijke Britse humor.

Dat hebben ze goed weten te vertalen. Maar ja...ik hou dan ook wel van de licht sarcastische toon van Martine Bijl. En, hier spreekt kennelijk toch echt de doelgroep van deze omroep, van MAX. hahaha...nu ben ik officieel een ouwe muts. Misschien dat MAX eens een onderzoek moet doen naar het sexleven van hun doelgroep.

Jammer dat de Nederlandse heer het in mijn ogen niet haalt bij zijn Britse inspirator, Paul Hollywood, maar ja...wie wel (George Clooney zonder snor??)


Erg schattig vond ik de studente die het woord Compote op zijn Gooisch of Randstelijke studentendialect uitsprak; Compooo. Nooit eerder zo horen uitspreken. 

Wel jammer dat ze de competitie moest verlaten. En ook jammer dat je op je laatste prestaties wordt beoordeeld en niet hoe de hele competitie bakt. Maar goed....het is voor mij heerlijk ontspannende kost.
En dan moet ik wel mijn best doen om ook echt even te blijven zitten en niet ondertussen 10 andere dingen te doen, lezen, opruimen etc. Focussen heet dat. 

Ook focussen op relaxen. Al klinkt dat tamelijk aanmatigend als niet-werkende. Nou ja....ben druk bezig met allerlei belastingformulieren voor onze stichting, bankzaken aanvragen, huisstijl ontwerpen en nog steeds verwelkomen van nieuwe leden, dus zo niets doenerig ben ik niet. 

En moet, nee wil, mezelf aanleren dat het heilige moeten er een beetje uitgaat. Ik MAG.

Dus ik mag van de Flylady lekker mijn keukenvloer dweilen en ik mag zo direct van mijzelf even de voortuin van onkruid tussen de tegels ontdoen. En dan mag ik ook nog in de achtertuin een stukje tuinmanagement uitvoeren en checken of mijn aarbeien rijp genoeg zijn. 

Dat klinkt al stukken plezanter toch?
6 opmerkingen:

 1. Ik heb de vorige aflevering gezien en vond het inderdaad erg leuk (ja ik ben ook een "muts" van bijna 50 haha). Gisteravond wilde ik ook kijken maar dat ging niet door want Man had de afstandsbediening in gepikt.
  Martine Bijl is heel grappig, het lijkt of ze iedereen in de maling neemt.

  Je bent toch een behoorlijk druk baasje, zo te lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan ben ik ook een muts, want ik kijk er als veertiger ook naar. Aangestoken door mijn ouders. Ik vind het een leuk programma en vind Martine B

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijl een heel leuk mens. Ik houd wel van haar stijl, ook in krasse knarren.

   Zo even de zin afgemaakt. Klikte op de mousepad en publiceerde al het bericht voordat ik klaar was.

   Verwijderen
 3. Heel lang geleden was er in mijn ogen niets ergers dan burgerlijkheid totdat ik op een dag mezelf terugvond met partner op de fiets op de Veluwe ik met hondje achterop en hij met picknickmand met thermosfles met koffie. Haha. Zomaar opeens was ik burgelijk geworden en t was leuk.
  Dit soort programma's zijn gewoon leuk en gezellig, er zit geen geweld, geen halve naakte vloekende geblondeerde wijven of dronken viezerikken in. Het is gewoon lekker puur . Je leeft mee en ben helemaal teleurgesteld als de cake van iemand mislukt, zoooo zielig. Heerlijk. Ik heb t verleden week gezien en vond t leuk. liefs van mij en fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk en lekker truttig programma, krijg alleen wel erge zin in eten als er naar kijk...

  ben dol op ragout en ga dit naar aanleiding van dit programma binnenkort maken.
  vroeger ging ik tijdens het zien van italiaanse films vaak al watertandend een simpele pasta maken;-]]voordeel van een open keuken.
  linda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uuhmm...
  ik (als nog altijd 20er met mn 27) vind het echt heerlijk! De Britse versie had in mij al een fan en ik ben dan ook heel blij met Martine die toch een goede vergelijking geeft met de Britse humor.
  Ik bak dan ook heul graag, ook breien, haken en naaien is echt hobby. Ben ik toch lekker enorm burgerlijk

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.