woensdag 17 juli 2013

Vakantie

Om mij heen is het volop vakantietijd. Mijn kinderen danken daar hun volle werkschema's aan. De één in de lucht en de ander aan de grond.

Nu zouden veel, weinig invoelende mensen zeggen...Mensch...je hebt nu toch elke dag vakantie, want geen werk. Ik zou willen dat ik dat had.

Maar vakantie is iets om naar uit te kijken, iets waar je al wekenlang van weet...heerlijk; dan ga ik iets heel anders doen dan normaal.

Dus moet ik dat nu zelf creeeren. Niet ergens naar toe gaan is voor mij het probleem niet. Als ik terugdenk aan vroegere jaren, ben ik maar weinig "echt" op vakantie geweest. Veel naar Costa Balconia of ächter Kökendeur. Geen klachten van het thuisfront. We deden altijd leuke dingen en verzonnnen gewoon die vakantie. Bij regen binnen tenten maken, met de trein het land in, picknicken, een auto huren...naar een dierentuin. Mijn kinderen zeggen ook dat ze het altijd leuk hebben gehad in de vakanties. Ook goede herinneringen aan logeerpartijen bij Oma en Opa.

Een zin die mij altijd weer moed geeft is: HOE kan ik dat toch voor elkaar krijgen.

Waar ik me aan erger is dat sommige mensen die ik ken die ook hun baan kwijt zijn, maar een geheel andere thuissituatie hebben, wel heel blij vertellen dat ze eerst met de hele familie 2 weken hier naar toe gaan en dan nog eens 2 weken daar en allemaal vliegen, rijden en gewoon dure vakanties.

En aan mij vragen of ik nog met vakantie ga. Dan denk, misschien wel jaloers, tsja...makkelijk als je een echtgenoot hebt met een riant inkomen en zelf nog kan teren op een fijne afkoopsom en eigenlijk helemaal niet bezig bent met minder inkomen, want dat speelt niet. Maar goed...ik dwaal af.

Vind ik niet zo'n fijne karaktertrek hoor....dat groene gevoel en dus let ik erop waarom ik dat voel en hoe ik voor mijzelf toch dat vakantiegevoel kan creeeren. En even afstand moet nemen tot mijn gewone leven.

In mijn hoofd dus. Want wat voelt als vakantie?

Mooi weer.
Nieuwe dingen ontdekken
Een glaasje op een terras
Het geluid van de branding.
Gras onder je blote voeten voelen.
Heerlijke nieuwe vooral dikke boeken lezen.
Zwemmen
Ander leefritme, niets hoeft, alles mag.

En wat zo grappig is....komende tijd staat er een borrel op het programma, een tripje naar een museum, een uitstapje naar een oud-collega in een leuke stad, misschien wel een tripje naar mijn zoon, de bibliotheek geeft mij elk bezoek weer een stapel nieuwe en vooral dikke boeken mee, die me naar nieuwe werelden voeren, nieuwe inzichten geven en me laten wegdromen, het gras in mijn tuin voelt heerlijk onder mijn blote voeten, het is deze week heel mooi weer, mijn dochter woont niet meer thuis dus de tv staat niet meer zoveel aan, vond een fles rose en die heb ik op mijn terras gedronken. Het geluid van buurtkinderen in hun zwembadjes doet me aan vakantie denken, na mijn taken (werk zoeken etc), duik ik de tuin in en geniet van alle bloeiende bloemen, de kleuren, de insecten.
Ik kan op mijn fiets stappen en een eind de polder in rijden, nieuwe dingen zien, langs de vaart zitten, de boten langs zien komen.

He....ik heb vakantie!!!
Wat is voor jullie het vakantiegevoel??

5 opmerkingen:

 1. Op vakantie gaan is bijna een "must"geworden. Ik denk,dat iemand,die zich thuis en in de omgeving goed amuseert"rijk"is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik hou van vakanties en ik ben heel graag thuis maar reis ook graag! Soms blijf ik lekker thuis en doe waar ik zin in heb, heerlijk! Echt vakantie-gevoel!
  Soms trek ik er met de camper (piepkleintje) op uit naar Frankrijk of Duitsland of Zweden of Friesland, net waar ik op dat moment zin in heb! Echt vakantie-gevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben heel graag op reis, gewoon om even in een andere omgeving te zijn en dan maakt het eigenlijk niet eens uit waar ik naartoe ga.

  Maar een echt vakantiegevoel? Dat is voor mij eigenlijk een lege agenda hebben. En de kinderen die niet naar school hoeven. En 's morgens alles op het gemak kunnen doen: krantje lezen, kopje koffie erbij. Gewoon in de relaxstand staan dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij gaan regelmatig naar Langevelderslag naar Nederzandt en daar krijg ik altijd een vakantiegevoel. Lekker loungen, vriendelijk personneel, lekker eten of koffiedrinken, hondje mee.
  En in de tuin kunnen zitten met een bakkie oh man wat is dat leuk.
  Ik ben 7 jaar lang heel erg ziek geweest en kon niets meer en ik vond t niet erg om naar de plannen van anderen te luisteren maar wat ik vreselijk vond als ze dan zaten te klagen over t weer of iets anders. De vrouw van mijn broer was daar een ster in. Ze hadden een luxe camper gehuurd en ze was zwanger en zaten in Bretagne, belde ze jankend op dat t zo slecht weer was. Kan er nog kwaad over worden haha.
  Hoewel wij meestal een paar keer per jaar een paar dagen weggaan heb ik over het laatste uitje, wij noemen het vakantie een ander een weekendje weg, voor t eerst t gevoel dat ik weer vakantie had omdat ik geen angst, stress of ellende had meegenomen. Ik zit er nu nog op te teren en na te genieten.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.