zaterdag 27 september 2014

Discotheekzwijmel

Altijd als ik deze song hoor, denk ik terug aan hoe ik hierop danste. In die grote discotheek in het midden van het land, van die tweelingbroers, die later de Escape bouwden in Amsterdam.


Samen met mijn vriendin en dan altijd om een Martini vragen aan de bar. Dat vonden wij al heeeeel wat. Die Martini kwam gewoon uit een fles. Niet gemixed en zeker geen olijfje erin. Hoe in die tijd de piratenstijl trendy was en mijn vriendin zo'n piratenachtig shirt had. Stond haar geweldig. Ook fijn dat Black light effect op zo'n wit shirt..

Hoe de vloer net als in die film verschillende kleuren kon krijgen. Hoe er grote schermen hingen met daarop de beelden die bij de muziek hoorde.


Heerlijk, onbezorgd, dansen, de hele avond en doorgaan tot het licht aanging. Daarna je fiets (toen al een Omafiets)  opzoeken en een broodje shoarma op de route terug naar je kamer. Geen idee hebben hoe jong en mooi je was. En nog zo weinig zorgen had.12 opmerkingen:

 1. Ach ja ... die heerlijke onbezorgde jeugd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk je verhaal .Lekker genieten en onbezorgd zijn en dansen natuurlijk .Lekkere muziek !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zat toevallig al een paar dagen aan een nummer van The Communards te denken... In een iets andere uitvoering... Ik deel hem hier, voor het geval je gem nog niet kent.. https://www.youtube.com/watch?v=Y_DWWE3cjgg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen idee hoe mooi en jong je was... schrijf je.
  En zo onzeker, dat ik niet eens durfde te dansen. Erg hè?
  En áls ik dan danste, dan was het op dit nummer.
  Poeh... ik voel me ineens weer 15.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hoor een lekker nummer! Je verhaal erbij is heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En Cyrano (discotheek) kwam je daar ook? Toen je ongeveer 21/25 was? Moeten we het binnenkort maar eens over hebben.. Daar maakte ik mijn eerste foute keuze..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Was dat een hele donkere club met een uitsmijter een kleine dansvloer, achter de bar?? En cocktails???

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ojaaaa dansen op de communards. Zodra dit kwam stonden vriendin en ik al op de dansvloer en zwingen dat we deden. Gingen helemaal uit onze dak. Hoe verlegen we verder ook waren, we kwamen om te dansen dus gingen we dansen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hou nog steeds niet van die hoge jongensstemmen - dit is ook muziek van na mijn jonge jaren, en ik ben nooit disco-minded geweest, kan nog steeds niet dansen, en dat zal alleen maar minder worden vrees ik... Ritmische beweging van mijn benen gaat beter samen met mijn oude racefiets. Maar ik herinner me het nummer wel hoor, want het was een tijdje onvermijdelijk als je de radio aanzette...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor de duidelijkheid, met hoge stemmen bedoel ik kopstemmen/falset. Er zijn prachtige hoge mannen en jongensstemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.