maandag 22 mei 2017

Drie procent - kijktip Tros Radar vanavond

Kijktip voor vanavond (en ik weet nog niet of ik live ga kijken of het opneem) Tros Radar over de kans op een betaalde baan voor 55-plussers.

Die schijnt slechts 3% te zijn.

Afbeeldingsresultaat voor amazed gif

Want we zijn duur, oud en belegen. Terwijl ik toch zo'n goedkope vrouw ben!

Had ik nou maar een partner. Dan kon ik samen zeggen: Meid...ga jij maar lekker een hobby zoeken. Of lekker tuinieren, maar maak je niet meer druk.

En nooit, nooit, nooit meer werken waar ik voorheen werkte. En met werken nog minder verdiende dan het sociale minimum.

Dus ik hoop dat mensen niet meer tegen me zeggen dat ik met werken altijd beter af ben.

Afbeeldingsresultaat voor amazed gif


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik kom ook niet echt aan het werk. Het zij zo.
Ik leer veel van de houding van Gerard Hormann over zijn omgekeerde werkweek en basispensieon. Want tja,ik zit dan wel ongekozen thuis, maar het liefst wel met een opgewekte geest.De levenslessen die hij geeft over bewust simpel leven en minder of niet werken kunnen je ook helpen de zin in het niet bewuste onwerkzame leven positief te behouden. Wat kan helpen is vrijwilligerswerk waar je voldaan gevoel van krijgt, ritme en collega's ook, of hobby's. In elk geval iets met een doel.

Anoniem zei

Triest.

Anoniem zei

Ja, die partner hè, die mis ik nou ook. Ik ben chronisch ziek en dus kostwinner maar daar wordt geen rekening mee gehouden. In het blad van de patiëntenvereniging lees ik verhalen over vrouwen die 'leuke dingen zijn gaan doen en daardoor veel minder last hebben van hun ziekte'. Ja, prachtig als er dan vanzelf ook nog inkomen binnenkomt. Ik schiet met al die prietpraat niets op.
Groet, Gerda

Anoniem zei

Tja, mooi verhaal. Maar de zwakke plek van Hormann zijn verhalen zit 'm erin dat hij steunt op 2 gegevens: het behoren tot een stel/echtpaar en het hebben van een koophuis. Ben je alleenstaand en/of huurder, dan kun je al heel wat minder met zijn verhalen beginnen. Nietzomaarzoo is beide, alleenstaand en huurder.

Anoniem zei

Hehe een medestander, word ook altijd een beetje naar van de adviezen om eerder te kunnen stoppen met werken , want een van de meest gegeven tips is aflossen op je hypotheek, iets waar ik als alleenstaande en huurder totaal niets mee kan,

Yelena Yeli zei

En dan noet je nog het geluk hebben dat je tweeverdiener bent. Ik heb geen baan, ben chronisch ziek maar heb geen uitkering omdat ik ziek werd in een periode dat ik niet werkte. Gerhard heeft soms makkelijk praten.