zaterdag 18 mei 2024

Moeder

Heerlijk; ontweek de laatste werkdag van de week alle buien. Of was net op tijd in de bus of ik was net op tijd, bijna droog, thuis.

Was een beetje saai op mijn werk. Zieken, mensen die vrij hadden of voor het werk elders moesten zijn, dus ik was de hele dag alleen met mijn leidinggevende. Die het ook weer druk had met allerlei overleggen. 

Geen tijd om samen te lunchen (gebeurt sowieso erg weinig) en dus alleen in de grote kantineruimte. En op vrijdagen is het overige werkvolk meestal ook niet in da house. 

Kon me dus goed concentreren op afspraken inplannen, een spoed afspraak regelen vanwege alweer een uithuiszetting die die ochtend nog even werd doorgemaild en heel tevreden dat mijn collega (ook door mijn inspanning om contact met client te krijgen; gebruikte nog net geen postduif) het voor elkaar heeft gekregen dat de uithuiszetting werd afgeblazen. Goed gedaan!

Doordat ik stug doorwerkte en me niet aan omgevingslawaai hoefde te storen of daardoor afgeleid werd, kreeg ik veel voor elkaar. Dus mocht met een tevreden gevoel de dag afsluiten. En dan door naar het station terwijl het buiten steeds donkerder werd. 
Trein op tijd (nou ja, 1 minuutje te laat), bus op tijd en vrij leeg, fiets stond er nog en joehei; Thuis!

Fiets in het schuurtje, werkkleding uit, lekkere oude jeans aan en dito shirt. Eten had ik gisteren al voor twee keer gemaakt, dus opwarmen maar. En weten dat het een extra lang weekend is.

Deed mijn best om mezelf opgewekter te maken. Vind mijzelf een beetje somber en doordenkerig de laatste tijd. Hoorde Get Fresh in the weekend in mijn hoofd van Mel & Kim. Zag ze ook dansend naar het station gaan. 

Hoe fresh ben ik dan? 
Ik ga straks genieten van een detective: Endeavour. 

En energie bewaken want ga het weekend op het jongste kleinkind passen. Het festivalseizoen is weer geopend en de jonge ouders gaan ergens samen heen. Denk ook met hun vrienden. Dus nog even kijken tot hoe lang mijn diensten nodig zijn en nou niet al van te voren miepen dat je zo moooooooooe bent! Dat weten we nu wel. Je kan nog veel moeder zijn hoor! 

Wees blij dat je het mag en kan. Jouw eigen bloedjes. En hoe snel ze groeien en een eigen persoonlijkheid ontwikkelen. 
3 opmerkingen:

izerina zei

Veel plezier met je kleinkinderen

Anoniem zei

Veel plezier, maar bewaak je grenzen ook naar je kinderen.Je doet zovéél voor je kleinkinderen. Kleinkinderen geven je vreugde. Maar ik als oma vind het ook fijn om eens een paar dagen niks te hebben.

Anoniem zei

Moe ben ik ook, maar wat zou ik er veel voor over hebben om oma te mogen zijn. Dat zit er helaas niet in, heb wel een dochter maar word waarschijnlijk nooit moeder door allerlei omstandigheden dit ook tot groot verdriet van haarzelf. Dus genieten maar van die kleinkinderen,