maandag 24 juni 2013

Ontslag??

Droomde dat mijn oude collega's aan een lange tafel zaten (ik weet niet meer of ik er zelf ook aanzat of dat ik toekeek) en dat de grote gevreesde directeur erbij kwam. Als hij vanuit het hoofdkantoor langs kwam met een mededeling was dat altijd, geen uitzonderingen, met slecht nieuws.

Dan moesten er weer mensen uit, inkrimpingen, of nieuws dat er een manager besloten had om "in goed overleg" afscheid te nemen...dat soort nieuws dus.

En ook in deze droom. Het hele bedrijf werd nu ontslag aangezegd. Weg ermee. Heb dit in werkelijkheid wel eens meegemaakt, zo'n praatje  Dat een curator zich voorstelde en in één ademteug het aanwezige personeel aangaf dat er voor ons allemaal ontslag is aangevraagd. Niet leuk. Maar wel overleefd.


Toen ik een paar weken terug een borrel had met o.a. een oud-collega vertelde hij me dat er sinds ik ontslagen ben nog veel meer mensen weg waren. Contracten niet verlengd, ontslag gekregen, zelf opgestapt. Mensen die er soms al jaren werktte. En zo is het bedrijf geminimaliseerd tot 4 man en een paardekop. Kwaliteit kan je dan ook niet meer verwachten. Alles zal op het halen van onrealistische targets gericht zijn.

Goh...wat ben ik blij daar niet meer te werken. Vernietiging van talent, heel veel talent. En dan heb ik het nog niet eens over mijn eigen talent, maar van veel collega's die echt goed waren, maar kapot gemaakt zijn. Door te hoge werkdruk. Ik zag ze om me heen omvallen, overspannen, burnout..

En dan zomaar die droom.

Ga nog maar weer even verder werken aan mijn eigen te halen Target; jurk af voor de bruiloft begin Juli. Gaat goed komen hoor.

En later vanmiddag met mijn dochter naar het grote Zweedse warenhuis voor wat ditjes en datjes voor haar verhuizing. Ook leuk. Nog leuker dat we dat in een uberluxe auto doen. Via haar werk. Genieten hoor...heb zaterdag ook heerlijk een rondje mee gereden. Door de regen. Geweldige auto.


3 opmerkingen:

 1. Sja...
  en dat allemaal door verkeerd beleid.
  Niet alleen daar.
  Bijna overal.
  En waar gaat het uiteindelijk om???
  Om meer.

  Wordt tijd, dat "ze" zich realiseren, dat meer vaak minder is.
  En andersom.

  Succes met de jurk...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad heel jammer, zo maakt een bedrijf zichzelf kapot!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg jammer! Heel veel bedrijf krijgen het financieel lastiger. Zo willen ze jong personeel hebben met heel erg veel ervaring. Niet eerlijk in mijn ogen.

  BeantwoordenVerwijderen