woensdag 1 januari 2014

Nieuwe ronde, nieuwe kansen - 2014

Wat een uitermate ontspannen Oudejaarsavond. Omdat ik niets hoefde. Of persé gezellig moest doen in gezelschap. Of bij mensen moest zijn waar ik niets mee heb. Dat moeten we dus ook maar niet meer doen in de toekomst.

Mijn zoon kwam even langs; hij had een feestje bij vrienden in het midden van het land en kwam wat kleding halen en me alvast een Gelukkig Nieuwjaar wensen. Wat zag hij er weer volwassen uit (hahah...ja, dat krijg je als je 25 bent).

Daarna kwam mijn dochter met haar vriendin langs. De dames zagen er beeldig uit. All the Single Ladies, met hakken van......meer dan 10 cm! Ze gingen naar een feest ergens in de hoofdstad en ook zij wensden me alvast een fijn uiteinde. Vandaag moest ze weer werken.

Lekker naar wat dingen om te lachen gekeken, de leukste stukjes uit DWDD en hoewel Theo Maassen aangekondigd stond, heb ik deze avond niet naar hem gekeken. Ik vond hem te grof voor mijn stemming. Wat ik wel heb gezien is erg corny, maar ach...wie kan t schelen...Diner for One op de Duitse tv. The same routine as last year??
Het is oeroud, maar gewoon zo lekker simpel dat ik hardop heb zitten lachen. In mijn uppie.

Ondertussen was buiten de Derde Wereldoorlog uitgebroken aan de knallen te meten en ik vroeg me af of ze nog iets over hadden voor 00.00 uur. Genoeg!
Niet naar buiten geweest, het regende en ik had geen zin in opgelegde verplichte beste wensen en vond het binnen gewoon heerlijk. Ben uiteindelijk niet heel erg laat naar bed gegaan, nog heel erg foute muziek uit de jaren 70 en 80 op de Duitse tv gezien en bedacht me dat elke dag een nieuw begin in zich heeft. Niet perse die allereerste dag van een nieuw jaar.

De Kerstboom zit weer in de doos en ook de kerstspullen en ballen. Alleen de Kerstster mag van mij nog tot en met 6 januari hangen. Lekker gevoel dat opruimen en je huiskamer weer naar normaal teruggetoverd. En zonder er tegenop te kijken. Gewoon doen. Vandaag nog wat opgenomen BBC dingen gekeken. O.a. een documentaire met deze heerlijke man over auto's, snelle auto's. En een oude Wallander.

Ondertussen nog een kort bezoekje van zoonlief, mooie gesprekken over zijn zoektocht naar werk, een diepgaand telefoontje van een vriend en net een lekkere salade gemaakt van Ruccola, zalmstukjes die eigenlijk op een toastje moesten, (maar dat weten zij niet) en wat geitenkaas. Lekker hoor.  Vanavond Sherlock Holmes op de Beeb, wat ook weer fijn is en ondertussen lekker doorbreien aan iets wat een vest moet worden.
En dan morgen weer een gewone werkdag. Nou ja...zoeken-naar-werkdag.

Het is nu al een prima dag. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen!4 opmerkingen:

 1. Dat is wel een heel optimistisch blogje, je staat vast aan het begin van een heel fijn jaar waarin veel goed zal komen, je hebt rust gevonden zo te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga er bijna van spinnen, zo gemoedelijk klinkt je blog. Ook ik heb twee weken vrij en doe veel en weinig, net waar ik zin in heb. Vandaag nog wel allerlei feestdagenrestjes opgemaakt maar morgen weer strak aanpakken! Ik wens je een mooi jaar, met genieten van je kinderen! Want dat blijft, hoe groot ( met en zonder hakken) ze ook zijn. En hoop je gauw weer eens te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je begint het jaar goed! Lekker rustig!
  Ik wens je een mooi en gezond 2014!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi ik wens je heel veel liefde, gezondheid en een leuke, tedere, attente, romantische partner toe. Wat fijn dat je je prima vermaakt heb met die dagen. Toen ik alleen was vond ik t wel heel moeilijk die dagen. Nou ja nu hoeft t van mij ook niet echt maar we zijn er weer een tijdje vanaf. Ik leef wel iedere dag bij je hoor en vind t leuk om je bezigheden te lezen. liefs en op naar 2014.

  BeantwoordenVerwijderen