dinsdag 7 januari 2014

Vliegdame

Hoewel ik niet echt supervroeg uit mijn bed was, heb ik wel een prettig gevoel over het verloop van de ochtend. Met grote dank aan Flylady.net

Als er in huis heel veel dingen te doen zijn en je hopeloos achterloopt met de simpelste dingen en je bovendien ook nog van de hamsters afstamt, dan slempt je huis voor je het weet dicht met allerlei spullen en zaken waarvan de hamster in jou meent dat hij/zij ze ooit echt nog wel eens kan gebruiken. En ben je dan ook nog niet gezegend met het echte huisvrouwenbloed en snapt dat je niet elke dag uuuuuuuuren hoeft te boenen, maar wel regelmatig...dan verslonst je huis. En dan bevangt je waarschijnlijk een soort van nou ja...als ik het niet echt goed kan doen, laat dan maar zitten...Misschien helpt een beetje depri zijn ook wel mee.

En laat ik ook niet vergeten dat ik in die tijd meer dan fulltime werkte. Dat schiet ook niet echt op met tijd voor schoonmaken. Plus dat je de weekenden graag wilt gebruiken om iets leuks met de kinderen te doen. Ik was dan weliswaar een gescheiden moeder, maar mijn kinderen waren nooit bij hun vader en daardoor had ik weinig echt vrije tijd.
En waar ik het helemaal nooit met iemand over heb gehad. Ik kon, doordat ik zo dik was, gewoon niet zo soepel door de knieen, of laag bukken om die onderste keukenkastjes eens lekker uit te soppen. Ik was al moe als ik een fles schoonmaakmiddel zag. Dus dan krijg je zo'n houding van ach....ik besteed mijn tijd liever aan mijn kinderen dan aan schoonmaken. Of aan een literbak ijs leegeten :)

Maar eigenlijk hou je jezelf voor de gek. Maar goed; nu weet ik beter en doe ik beter (denk ik). Dank zij de Flylady dus. Die me met haar mailtjes juist bemoedigt en niet afblaft dat het echt niet schoon genoeg is, of met een witte handschoen over de vensterbank gaat. Vanochtend alle kastjes in de keuken afgesopt o.a. En elke dag is het heerlijk om je slaapkamer te zien, waar je bed netjes is opgemaakt en niet de hele dag ligt te luchten....omdat je te lui bent om je bed op te maken (maar het luchten noemt).

En heerlijk om in de avond mijn keuken te zien. Helemaal leeg het aanrecht en de afwasbak ook. Geen lege borden of rommel. Dat kon ik me jaren terug echt niet voorstellen. Dan stond mijn afwas lekker te wachten of nog een afdruiprek met spul...En nee, ik heb geen afwasmachine, dus daar verstop ik niets. Wel een teiltje onder mijn aanrecht, waar ik, tot ik ga afwassen éénmaal per dag, alles in kieper. Ideale oplossing. Werkt al jaren erg goed.


En ik merk dat ik zelf zie dat mijn huis ervan is opgeknapt en ik bedenk wat er nog meer verbeterd kan worden. Van die afstreeplijsten. Zonder een slaaf van mijn huis te worden. Of een hysterisch huis te krijgen zonder gevoel, maar wel heel schoon en opgeruimd. Een soort van toonzaal van een meubelzaak. Of er druk achter te hebben dat dit voor .... gedaan moet zijn. Ik moet niks, ik wil wel veel. En dat maakt dat het anders voelt.

Oh ja en wat ook enorm helpt: mijn kinderen zijn de deur uit, dus de enige rommel die er gemaakt wordt is van mij (nou ja....en alle dozen en zaken die 'tijdelijk' hier nog staan van die kinderen dus en zelfs nog van een broertje van mij....die doos staat geloof ik al meer dan 10 jaar op mijn zolder).

Dus deze maanden weer lekker doorpakken met ontrommelen. Dingen die ik zelf niet meer gebruik doorgeven en zaken die echt geen waarde meer hebben (kapot zijn of zoiets) wegmieteren. En daardoor ruimte in mijn hoofd creeren.

Vandaag mijn woningbouw-vereniging gebeld want de automatische incasso had niet plaatsgevonden. Saldo was er voldoende. Ze legden uit dat door een IBAN omschakeling er iets fout was gegaan, maar dat ze morgen een nieuwe poging gingen wagen. Blij dat mijn eigen administratie op orde is en ik kon zien dat er iets niet klopte. En dat ik niet dacht dat ik nog lekker geld over had en daarmee wel kon gaan shoppen of zo.

Verder nog een kasstorting voor de stichting gedaan, een rondje kringloop gedaan (wat brengen en helaas ook wat halen hahah...3 Ikea-lijsten voor de prijs van nog niet één). En wat was het warm op de fiets met mijn winterjas. Het zweet brak me uit en toen ik thuis kwam moest ik een ander shirt aantrekken. Helemaal klammig. Neem aan dat heel Nederland over 3 weken klaagt over de lagen sneeuw die er liggen. Maar wel fijn voor de gasrekening.

En ook nog even verder broeden op wat plannen. Altijd fijn om broeds te zijn! Komt alleen geen Haan aan te pas.5 opmerkingen:

 1. Ik heb je hele blog gelezen, en wat heb je ontzettend veel bereikt met afvallen, je mag echt trots zijn op jezelf!
  Ontrommelen is heerlijk, meestal deed ik het 2x per jaar, nu het laatste jaar eigenlijk niet, idd een beetje depri, dan heb je er niet zo'n zin in...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik lees over dat teiltje en moet denken aan mijn oma. Die vroeg dan of we de afwas even wilden doen als mijn zusje en ik daar logeerden. We keken dan op het aanrecht en dachten, oh ja hoor, dat doen we wel even. Totdat oma een supervolle TEIL (niets teilTJE) onder uit het aanrechtkastje vandaan toverde hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh en complimenten nog, goed bezig. Ik ben weer in de verslonsdagen terechtgekomen. Moet ik morgenmiddag weer een mega inhaalslag maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iedere dag een beetje, dan kom je er ook wel. En maak je jezelf niet gek door tot het gaatje door te gaan en dat de volgende dagen te moeten bezuren. Mij helpt het ook door die korte tijd ook echt alleen maar met die ene taak bezig te zijn, niet nog snel even wat erbij,ernaast, ertussendoor. Focus dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk zeg als ik dit zo lees. Ik ga ook aan die flylady. Wordt hoogtijd met twee hamsterende kinderen en een moeder die bekaf is van het steeds maar weer hetzelfde hoopje opruimen :(
  nog even moed en zin verzamelwn haha

  BeantwoordenVerwijderen