vrijdag 31 januari 2014

Ontslag

Kreeg gisteren een aantal afmeldingen voor onze bijeenkomst van mijn s tiching en er ging ergens bij mij een belletje rinkelen. Ik ben eea gaan nakijken en zag dat een lid van het cluppie voor zichzelf iets was begonnen.

Prima, maar dan niet achter onze rug om en bovendien gebruikmakend van onze netwerkcontacten en onze leden. En ook nog op precies dezelfde dag, in hetzelfde gebouw, op hetzelfde tijdstip. Dus van de week hem even een bezoekje gebracht en hem geconfronteerd met bovenstaande. Het was grappig zijn gezicht te zien; dat sprak boekdelen want hij had niet verwacht dat ik zou komen binnenvallen tijdens zijn feestje. Een soort van Oeps...betrapt-gezicht.

Uiteraard in overleg met mijn bestuursleden deze aktie gedaan en het eind van het liedje is dat ik hem ontslagen heb. Nou ja...dat klinkt wat zwaar, maar strepen afgerukt en geen lid meer van onze club. Geen toegang tot ons netwerk.

Wat heb ik een enorm hekel aan achterbaks gedrag en bij een heterdaadje dan heel onschuldig doen van 'goh...oh ja joh??....jeeeee....daar wist ik niets van hoor...dat heeft mijn organisatie geregeld....en het aloude Ich habe es nicht gew... kwam ook nog over zijn lippen. Gatverdegatver....dat gedraai en gekronkel om maar niet te hoeven toegeven dat iemand fout heeft gehandeld. Wees gewoon open.

Maar kennelijk is ook de vrijwilligerswereld geheel hetzelfde als de businesswereld. Velen denken met achterbaks gedrag snel te stijgen. Wat ze dan ook doen, maar ze ruiken naar stront.

5 opmerkingen:

 1. Joh vrijwilligers zijn net mensen hoor. Dat was/is in t zorgcentrum ook zo, jaloezie en achterklap en waarom???????
  En dan mensen die rondvertellen dat wat ik doe voor/met buitenlandse vrouwen dat ik daar ook betaald voor word. Dus zolang je met mensen te maken heb, altijd op je hoede zijn. fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goh, overal in de wereld is het hetzelfde. Wij (mijn man en ik) zitten in het bestuur van de plaatselijke gepensioneerde vereniging. Voor ons hebben andere 8 jaar de vereniging geleid en niets geinvesteerd, geld was op en het lokaal met het jaar armetierige , wij doen het nu 1,5 jaar en iedere cent wordt geboekt en verantwoordt en er is voor meer dan 10.000 euro geinvesteerd en nog vraagt men zich af waar het geld gebleven is. Je kan het nooit goed doen. Ik ben ervan overtuigd dat je er ook geen genoegdoening moet van hebben maar voor jezelf het gevoel dat je iets betekend voor de gemeenschap

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan niet anders zeggen dan goed gedaan. Knap dat je dat ook durfde.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb hetzelfde gedaan met een goede vriend, of tenminste ik dacht dat hij dat was,maar meneer maakte gewoon misbruik van mijn vriendschap en vertrouwen ik dacht dat hij eerlijk was over waar hij mee bezig was en slikte zijn leugens en smoesjes als hij een afspraak niet na kwam en geloofde klakkeloos wat hij mij vertelde, tot een vage kennis mij wees op een pagina op Facebook van iemand die een heel dagboek bijhield over het project waar zij samen met hem mee bezig was en ik erachter kwam waarom hij zogenaamd geen tijd had voor afspraken met mij, ik heb hem daarop een smsje gestuurd met de boodschap dat ik een punt achter de vriendschap en waarom, ik kan hem namelijk alleen op een mobielnummer bellen en toen ik dat een paar keer deed nam hij niet op, vandaar het smsje, mijn heer ging mij toen verwijten in een smsje aan mij ,dat het mijn schuld was dat er zo weinig contact was, maar ging niet in op wat ik genoemd had in mijn smsje, typisch het gedrag van iemand die probeert op je schuldgevoel te in te werken i.p.v. toe te geven dat het waar was wat ik zei. ook nam hij niet eens de moeite om mij te bellen (terwijl hij gratis kan bellen en ik wel altijd mijn telefoon opneem als ik bel) ik heb hem in het verleden ook nog een keer geld geleend en daarover zei hij natuurlijk ook niets, nee daar kan ik naar fluiten, maar goed ik heb hem verteld dat hij het geld maar in zijn ......... moest stoppen en hem veel geluk gewenst met zijn zogenaamde vrienden en dat ik er klaar mee ben. zulke vrienden kun je beter kwijt dan rijk zijn, alleen jammer dat de mensen waar hij nu nog mee omgaat niet in de gaten hebben dat hij waarschijnlijk ook alleen maar met hen omgaat omdat hij gebruik van ze kan maken. het heeft mij tenslotte ook meer dan 6 jaar gekost om hem door te krijgen en dan alleen nog maar omdat iemand vond dat ik de waarheid weten moest en mij teveel waard vond om door hem gebruikt te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. moet zijn mijn telefoon opneem als ik gebeld word.

   Verwijderen