dinsdag 8 juli 2014

Planning

Druk plannend om dan ruim voor de pensioenleeftijd op kunnen houden met werken en dan eindelijk tijd om te genieten. En dan financiële vrijheid.

Totdat je partner aangeeft dat hij er NU mee stopt. Met de relatie. Dus weg plannen, weg toekomst en weg is je halve kapitaal, want je geloofde in elkaar en bent volledig bij kennis in gemeenschap van goederen getrouwd. Omdat er geen reden was/is om niet samen te delen.

Dan kan je dus nog zo vrolijk alles goed financieel op de rit hebben, toch geeft bovenstaand scenario extra pijn, naast de pijn die hebt omdat je kennelijk alle signalen hebt gemist en out of the blue de mededeling van je partner bij je binnen komt. Einde.

Daar sta je dan, na 20 jaar ben je weer single. En dat wil je helemaal niet. Je droomde van een leven met elkaar, samen oud worden. Er is geen samen meer. Zoek het maar uit en verkoop ons huis maar en we delen het geld.

Weg toekomst samen, weg onbezorgde financiele toekomst en waarschijnlijk nog jaren langer moeten werken om niet alleen het gat in je hart te dichten, maar ook het gat in je bankrekening.

7 opmerkingen:

 1. Sterkte, je komt er echt wel!!! Je bent een mooi mens nl....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte, je hebt het zo te lezen moeilijk vanavond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat moet een harde klap voor je zijn. Heel veel sterkte toegewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte! Een buurvrouw van mij is hetzelfde overkomen maar zij was wel de enige mens die het niet aan zag komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, dat komt hard aan! Het zou mij ook kunnen overkomen... behalve dan dat ik er toch altijd stiekem rekening mee hou. Net als dat een ander met een hele vaste, fijne baan zich bewust moet zijn van het feit dat je die ook kwijt kan raken. Niets staat vast in het leven. Geniet wanneer het kan, baal als het even niet meer lukt en zet dan de schouders er weer onder, om met de helft verder te gaan/te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zelf meegemaakt en allemaal waar, maar? achteraf bood het ook nieuwe kansen en eigenlijk ook een kans om het eens allemaal anders te doen en ook eens de dingen te doen waar de ander geen brood in zag en ook geen zin in had, en zon 10 jaar later het inzicht dat die ander mij geen groter plezier had kunnen doen dan weggaan. ook al was het jammer dat hij er niet eerder iets over gezegd had omdat het misschien wel onvermijdelijk was ,maar ook op een nettere manier geregeld had kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, dat zijn niet de scenario's waar je rekening mee houdt als je het huwelijksbootje in stapt.

  BeantwoordenVerwijderen