zondag 6 juli 2014

Sporty Spice

Kijkend naar de Mannenfinale op Wimbledon, bedenk ik opeens hoe ik de enige in het gezin was die vaak met mijn vader naar tennissen ging kijken in mijn geboortestad. Mijn moeder hield categorisch van geen enkele sport, mijn broer was voetbalfanaat en andere broer was ook niet echt geinteresseerd in sport (nam men aan). De rest was er nog niet of te jong.

Goh...dat was ik al weer helemaal kwijt die herinnering. En maakt ook dat ik wat milder mag denken over dat mijn vader me niet goed genoeg vond. Kennelijk wel om mee te gaan naar dit soort evenementen. Waar hij enorm van genoot. Als oud kampioen.

Ik snap het wel; zijn sport was in de tijd dat mijn ouders pas getrouwd waren nog behoorlijk elitair en dus duur en al snel hield mijn vader op met sporten. Hij moest nu een gezin onderhouden. Wat natuurlijk jammer was, want juist daarin kon hij zijn energie en misschien ook wel zijn frustratie kwijt. En juist in sport was hij iemand. Betekende hij wat. Nu stond hij ergens onderaan de maatschappelijke ladder met een vrouw uit een verkeerde (lees minder gegoede) buurt die ook nog eens voor het huwelijk zwanger was geraakt.

Ik wil ook heel graag alles in een milder licht zien. Ik snak naar luchtigheid en lichtheid.

Ik ben aan het uitzoeken wat voor sportieve activiteit (sex??) bij me past om meer beweging te krijgen. Zat ik van de week aan tennis te denken, maar al direct...oh nee...dat moet je met IEMAND doen. Verzin ik gewoon mijn eigen beer weer. (Bal aan een elastiekje dan...is dat wat??)

Maar dat stempel van thuis - Jij bent niet sportief en kan niks - dat wil ik ook maar eens inwisselen.
Misschien is bankdrukken wel iets voor mij?

Park & Schwarzennegger - actors, 700lbs Deadlifters, and 5x5 advocates.


9 opmerkingen:

 1. Ik zou eens starten met wandelen... een mooie sport, die voor bijna iedereen haalbaar is, mits afgestemt op eigen kunnen. Tijdens het wandelen is er tijd voor mijmeren, overpeinzingen, genieten van het buiten. Je verdient het!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tennis doe je samen idd, maar dat hoeft niet steeds dezelfde persoon te zijn. Ik vind de toss avonden altijd erg fijn. potje spelen en kaar, volgende keer weer tegen iemand anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je op de tennisclub gaat hoef je niet zelf voor je partner te zorgen toch?
  Ik zou het doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je een paar lessen neemt en gaat tossen heb je in no time een boel tennispartners. Ik spreek uit ervaring (en ik ben niet sociaal van nature). Tennis is zo ongeveer de enige manier van bewegen die ik te pruimen vind en dat ik wat onder de mensen kom is mooi meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh en elitair is achterhaald. Vanavond tennist mijn man met zijn zondagavondclubje, wisselend samengesteld uit een tandarts, een werkzoekende, een timmerman, een tomatenplukker, een leraar, een boekhouder en een paar zelfstandigen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elitair was het 50 jaar terug. Nu inderdaad niet meer, dat klopt.

   Verwijderen
 6. Roeien is ook erg leuk, en gezellig,

  Marcha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou de wereld gaan verbeteren ;-) d.w.z. stevig wandelen, met een tas waarin je het zwerfvuil doet wat op je pad ligt! Je buigt en strekt als je het vuil opraapt! Je moet danwel zo-af-toe een andere route nemen want ik kwam tot de ontdekking (jaren geleden alweer) dat mijn dagelijkse route schoon was en ook schoon bleef!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He sex moet ook met zn tweeen hoor. waarom niet tennissen dan kom je misschien iemand tegen om mee te sexen. Ja zo simpel kn t zijn. liefs

  BeantwoordenVerwijderen