maandag 21 juli 2014

Prettige maandag

In mijn eigen kleine wereldje is het een prettige maandag. Al mijn geliefden zijn gezond en zijn er nog. Ik kan ze bellen, skypen of omarmen.

Vanochtend zag ik dat er een regenbui deze kant op zou komen, dus eerst maar wandelschoenen aan (neee..niet lui zijn en op je birkenstocks lopen, maar veterschoenen aan en jaaaa, dus ook die sokken) en een rondje gelopen. Een langer rondje dan vorige keer en maar weer opbouwen dus. (Die bui begon pas rond een uurtje of drie te vallen uiteindelijk).


Verder ben ik blij met mijn rondje Bless the House. Voelt altijd weer fijn om wat zaken van je takenlijstje (mijn zelfopgelegde takenlijstje dan....niemand die komt controleren of ik het wel of niet uitvoer) af te kunnen strepen. Het inspireert ook weer om dankbaar te zijn dat ik een stuk verder ben dan een paar maanden terug toen ik niet zo lekker in mijn vel zat. En toch toen ook nog die Flylady dingen deed, omdat ik wist dat ik er blij van word. Niet omdat ik een poetser ben, maar gewoon omdat ik kennelijk mijzelf het gun om in een opgeruimd huis te wonen, een schone keuken en kasten die niet meer uitpuilen van Je-weet-maar-nooit-wanneer-het-nodig-is, of zelfs; zeg-maar-nee-dan-heb-je-er-twee.

Nou ben ik niet helemaal verlost van dit gedrag en is mijn huis verre van leeg en dat wil ik ook helemaal niet, want het was reuze prettig om dochterlief een aantal zaken hoppa zo mee te kunnen geven, juist omdat ik ze nog had. En zelf niet gebruik. En ook haar Oma heeft nog een hoop zaken extra en daar maakt ze graag gebruik van. Maar er kan nog wel her en der wederom een kritische blik op de kasten worden gedaan en wat zaken aan de Kringloop doneren is altijd goed. Wel bruikbare dingen en geen oude troep natuurlijk.

Verder bedacht ik me dat het onzin is om mijn energiemaatschappij elke maand een te hoog voorschot te betalen en aangezien ik elke maand het voorschot kan bijdraaien en aanpassen aan gebruik, heb ik wederom het bedrag wat lager gezet. Niet op minimum, maar wel flink omlaag. Zo kan ik de, helaas ook forse, huurverhoging mooi compenseren.

Vandaag ook weer een stuk opgeschoten met het opruimen van de spullen op het bureau in mijn slaapkamer. Er staan nu alleen nog een aantal dossierbakken, met heeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel spullen om uit te zoeken/op te ruimen/te dossieren erin. Dus aan de slag. Wonderbaarlijk wat je in 15 minuten allemaal kan op ruimen/afhandelen/weggooien.

En zo zijn daar deze week ook een aantal mooie kansen op arbeidsmarktgebied. En is het fijn om te merken dat het parallel loopt met beter in het vel zitten. Minder piekeren, maar meer kansen zien. Of gewoon krijgen en mazzel hebben. Nog steeds kansen, dus geen getekend vast contract met gouden horloge na afloop hoor.


3 opmerkingen:

  1. Kun je een keer uitleggen van dat Bless the house inhoud? En fly-lady? Ik heb al op internet gekeken, maar krijg je gewoon elke dag een mailtje met een taak voor die dag?
    Fijn dat je kunt merken dat je vooruit gaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik duim voor je dat je kansen zullen keren!
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen