donderdag 3 juli 2014

Goed gedaan jochie!

De bibliotheken bieden ook dit jaar weer de Vakantiebieb app aan. Gratis lezen op je telefoon of Tablet.

Ben al een eind in mijn eerste boek. Wat heerlijk zeg. En is het niks, dan download je gewoon het volgende boek.

Ook grappig dat ik een maandje terug van mijn zoon zijn oude Aiphone kreeg. Hij had een andere aangeschaft en in plaats van deze te verkopen aan iemand of aan zijn vriendin te geven, gaf hij hem aan mij. Mijn Android telefoon viel namelijk steeds uit tijdens het bellen en natuurlijk was hij lang uit de garantie. Dus hehehe...gisteren had ik eindelijk genoeg moed verzamelt om naar de winkel van mijn provider te gaan en daar een kleinere sim aan te schaffen (simkaart van Androidtelefoon past niet in Aiphone). En dus daarna me in te wijden in het gebruik van de Aiphone. Wat tamelijk makkelijk is. Ben gelukkig geen digibeet.

Maar moet wel lachen dat ik zo blij ben DAT ik moed genoeg heb om dit simpele klusje te regelen. En ach...goed gedaan jochie! (Denk het Utrechtse accent van Rijk er even bij). Ook nog even wat Deo's in de reclame gehaald voor dochterlief. Zij heeft goed door hoe voorraadbeheer werkt. Als er dit soort goede deals langskomen slaat ze in, maar alleen dan. Niet als ze een beetje zijn afgeprijst. En Deo blijft natuurlijk heel lang houdbaar. Of wasmiddel. Maar alleen bij superdeals groot inslaan.
En bij het lezen van iedere week een stapel NU NOG VOORDELIGER, valt ons op dat sommige deals helemaal niet zo goed zijn. Dan je bij grootgrutter a hetzelfde nog scherper kan inkopen, of dat die bepaalde goede deals om de 6 weken langskomen.


Daarna was ik een beetje moe en ook daar moest ik wel om lachen. Wat nou moe van een kippeneindje rijden en 2 boodschapjes doen? Maar het is gewoon zo en aanvaard het nou maar. 

Ondertussen geniet ik van hoe een stuk leger mijn huis weer is, nu mijn dochter weer vertrokken is. En ik mijn hobbykamer wat meer kan gebruiken voor uhm...hobby. Wat dat dan ook is en wanneer ik daar weer De Kracht voor krijg.

Ondertussen doe ik nog steeds de klussen die de Flylady me opdraagt en hou me aan haar dagelijkse routinezaken. Verbaas me erover dat elke dag mijn slaapkamer er verzorgd bijligt. Bed netjes opgemaakt en geen rommelplekken her en der. Zo is mijn slaapkamer een prettige plek geworden. En wat dondert het dat je bed al 25 jaar oud is. Of ouder, want toen kocht je het over van je broer. 

Wat ik weer een aparte ervaring vond is dat mijn moeder bijna 2 uur een monoloog hield over haar vakantie en aan het eind me over een droom vertelde. Zij wist niet precies hoe ze dit moest duiden, maar ik wist het direct. Heeft met mijn S candinavische broer te maken. En ik kan en zal haar niets vertellen, want hij heeft aan mij gevraagd om eea voor mijzelf te houden. 

Verdorie zeg...kijk ik gisterenavond nog even, voordat ik naar bed ga naar 24 kitchen, hebben ze daar een vol uur lang het over de cuisine van zijn land en leuke gewoontes aldaar. En bij die cuisine hoort ook de waterhuishouding in alcoholische vorm dan. Kippis! 
Spraakwater noemen ze het ook wel en in bovengenoemde cultuur is dat zeer nodig. Jemig de Pemig zeg...niet mensen laten raden wat je denkt, maar zeg het gewoon. Oh ja...dat is weer heel Nederlands natuurlijk. Directheid. Voor mijn broer was het een soort van cultuurschok toen ik hem duidelijk maakte dat zaken ook wel eens kunnen wrikken omdat er een cultuurverschil is. Hij had echt al die jaren gedacht dat dit geen enkele rol speelt. 

Anyways..lunchtijd. Eens kijken wat de pot schaft.

Waar zijn jullie tevreden over vandaag of deze week?


4 opmerkingen:

 1. Wauw goed van je dat je de flylady opdrachten zo gedisciplineerd blijft uitvoeren... Daar kan ik nog wat van leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom heb je een nieuwe simkaart aangeschaft, ze knippen in de winkel je simkaart op maat ( nano)
  Mijn dochter heeft dit gisteren ook laten doen, is overgestapt van een samsung note naar een i Phone 5 en dat kostte niets!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mens, ik lees al je stukjes. Ik denk vaak aan je en al je wijze lessen. Ik wou dat ik de dingen zo duidelijk kon analyseren. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rust in mijn hoofd, geen zorgen maken, niet piekeren. Dat lukte deze week goed. Alle dingen waar ik mij het afgelopen(school) jaar zorgen om maakte, het was verspilde tijd, het kwam allemaal toch weer goed.

  BeantwoordenVerwijderen