vrijdag 7 december 2018

Quinceañera; ook voor een echte prinses?

In grote delen van Zuid-Amerika (en in Noord-Amerika onder de Amerikaansen van Spaanse/Latijns Amerikaanse afkomst ook) is de vijftiende verjaardag van een meisje een belangrijk moment. Dat wordt dan ook groots en uitbundig gevierd. Het markeert de overgang van kind naar jongvolwassene.

Meisjes worden uitgedost als prinsesjes in prachtige jurken en er wordt een groot feest gegeven. Bijna zoals een bruiloft. Ouders van een vijftienjarige hebben daar vaak jaren voor gespaard.

Verstuur een kaart zoals "15 Jaar Verjaardag" per post als ...

Vraag ik me direct af, nu prinses Amalia vandaag 15 is geworden, of zij het dan juist in een dress-down manier viert. Want jurken zat in haar eigen kast of die van mama en kroontjes ook her en der verkrijgbaar. Dus dat hele mooi aankleden is voor haar nogal blase. Been there; got the designer T-shirt.

Zou een zwerverparty een ideetje zijn. A la Oma bij het Leger des Heils in de leer en een dagje in de opvang meelopen in dito kleding. Een oud Adidasje, een verwassen shirt en oude versleten sneakers? Je haar ongewassen en in zo'n muts weggestopt.

Al is dat verschil 'met de straat'  niet meer zo duidelijk want ik zie in de bus maar al te vaak meisjes van 15 zitten met een jas die mijn hele maandinkomen kost. En dito schoenen. Of de laatste telefoon en van die oortjes zonder draadjes.


5 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Het is toch onvoorstelbaar he die dure spullen die die kinderen hebben.
En de ouders maar roepen; tja we moeten wel allebei werken. En zo is het ook.


Wat een prachtige handschoentjes voor jouw kleine prinses heb je gemaakt.

izerina zei

Ik hoop,dat prinses Amalia nog een tijd wat rust krijgt/houdt.

Anoniem zei

Leuk idee van jou die zwerversparty. Wie weet?

Judy zei

Ja, die kinderen van tegenwoordig hebben meer dan ik. Maar ja, word je daar nou gelukkig van? Laat prinses Amalia maar nog een tijdje in de luwte blijven.

Iris Papilio zei

W en M doen het juist goed met hun kids. Laten ze nog maar lekker even buiten beeld blijven. Over een aantal jaren staat Amalia als kroonprinses sowieso al veel meer in de schijnwerpers. Ik heb ook de 15e verjaardag van mijn kleindochters extra feestelijk gemaakt. Maar in Spanje is dat niet eens echt de gewoonte. Maar ze hebben allebei toen 15 cadeautjes gehad. Was wel heel leuk!