zaterdag 1 december 2018

Want en wel daarom!

Gisteren had ik 'opeens' het idee om naar de plaatselijke Kringloop te fietsen. Het was tenslotte heerlijk en droog weer. En vond dat ik maar eens 'erop uit moest. Maar voor iemand die 'verre' maar vooral moeilijke stukken vermijdt omdat ik dan denk dat ik moet stoppen en/of afstappen onderweg en van mijn fiets val, wel een kleine overwinning.

Had ik dan een doel bij de Kringloop?  Ja, Duplo blokken voor kleindochter. En gewoon even neuzen. Altijd leuk toch. Het voordeel van een gewone winkel is dat het daar allemaal nog redelijk te betalen is, al vind ik wel dat ze sommige zaken in de prijsklasse Action hebben geprijsd. Ook niet duur en vaak meuk, maar dit is toch echt tweedehands. Dus ook in een Kringloop kritisch op de prijs letten.

Moest toen ik van huis wegging even nadenken wat de route ook alweer was en hoe ik dan afstappen zoveel mogelijk kon vermijden. Dus heb ik denk ik wel een onlogisch rondje gefietst, maar ach...tijd zat tenslotte. En het was droog en heerlijk zonnig weer. Dus geniet er gewoon maar van. Dat je mobiel bent, buiten bent en nog met een 'doel' ook.

Geen Duplo gevonden maar alweer vond ik het enorm druk. Enorm. Overal toch even geneusd. Altijd leuk en eraan gedacht leesbril mee te schleppen. Geen Duplo blok te zien, wat ik wel snap. De rest was leuk, mooi, maar nee....niet nog meer zooi in mijn huis. Ben juist aan het minderen. En toch kon ik de verleiding van een mini-kerstschud-dingbolletje, zo truttig mogelijk, niet weerstaan. Ik rekende € 0,50 af. Dat vond ik nog relatief duur, want daarna liet ik mijn fiets staan en liep om de hoek naar de bouwmarkten om daar, nou ja eigenlijk alleen bij die ene die met een K begint en op arwei eindigt, bij de woonspullen te kijken en te kijken bij de gordijnroeden voor een mooie stop op het roetje wat ik bij de tekentafel voor mijn kleindochter gebruik. Zag daar zo'n kerstschud-dingbolletje voor € 2,--Dacht zelf aan twee bollen of desnoods 2 tennisballen maar dan zou het kind denk ik met die ballen gaan spelen (dat zou ik ook doen).

Wat ik wel zag vond ik te duur, dus la maar. Wel heeeeel veel kerstspullen al. De herten vliegen je om de oren. Maar leuk om inspiratie op te doen. Want ik heb niks nodig. Haal de kunststof Kerstboom zeker voor de 25e keer uit de voorraad en die heeft zijn geld dus allang opgebracht. Zag er weer veel staan, sommigen met instant lichtjes erin. Handig, maar ook; lichtjes kapot => dahaaag Kerstboom.

Daarna nog langs die andere bouwmarkt gelopen, maar ik besloot dat ik geen zin had in naar binnen te gaan dus terug naar de fiets en ik wist dat ik terug een andere route kon kiezen waardoor ik via een woonwijk zo op het fietspad zou uitkomen en dan was het nog steeds appeltje-eitje om zonder af te stappen naar huis te komen via de vele fietspaden die hier zijn.

Vanochtend was het nog even droog voordat het zou gaan regenen en dus - had nog steeds goede zin kennelijk - alweer op de fiets, naar de bibliotheek. Boeken teruggebracht en weer nieuwe meegenomen. Zou ik nog naar het winkelcentrum verderop gaan, even kijken? Nee...alweer...niets nodig en doelloos rondlopen brengt me alleen maar in de verleiding was ik bang.

Terug naar huis en voordat het zou gaan regenen lopend de boodschappen gehaald, maar ook daarbij goed op budget lettend, want de fanclub stort pas over een paar weken, dus ik moet goed op mijn cashflow letten. Wel fijn dat ik inkomen krijg, dat ben ik me welbewust.

Voor kleindochter had ik een muts (met pompoen hahah, hoe schattig!) en sjaal gebreid. Ze heeft een lief winterjasje met een rood hartje erop, dus ik heb een bijpassende kleur gemaakt, rood dus. En vond bij Zeeman piepkleine handschoentjes, maar man......kan totaal niet goed schatten hoe klein haar handjes nog zijn, want ze verzoop erin.
Die moet mijn dochter maar aan haar nichtje geven die is 2 jaar ouder en past ze denk ik wel. Of in de kast laten liggen. Dus online nog maar even gezocht naar patroon voor wantjes voor een peuter, want kind hoeft nog niet op haar smartphone te typen, dus een want kan prima. En nu dus wantjes aan het breien. Met een aparte duim, maar supersimpel (vind ik dan) en zo leuk om te doen.

En het houdt me van de straat natuurlijk.

Net de Kerstster opgehangen voor het keukenraam, want morgen Eerste Advent. En deze week is het ook nog Chanoeka. Haal ik zelf het licht naar binnen en hoop het deze maand vooral licht en luchtig te houden en her en der het Licht te verspreiden. Met oog voor de kleine wonderen. Of grote dat mag ook. U in uw klein hoekje en ik in t'mijn.


Foto van Pixabay









6 opmerkingen:

Luz zei

Happy Chanoeka! Kus

Sylvia zei

Allemaal leuke en blije dingen, lekker blogje!
Fijne avond daar! xx

Mevrouw W. zei

Fijn dat je op de fiets een rondje bent wezen doen. En het was inderdaad heerlijk weer, lekker zacht.

Anoniem zei

Ik ben lekker met je mee gefietst.

Judy zei

Klinkt allemaal goed!

Iris Papilio zei

Je vult je tijd lekker in, heerlijk!